Haberler

Hacı Bektaş Veli ve Yunus Emre, Hoşgörü Haftası'nda anılacak

Güncelleme:

Küçükçekmece Belediyesinin düzenleyeceği "Hoşgörü Haftası" kapsamında, Hacı Bektaş Veli ve Yunus Emre, panel, sergi ve konserle anılacak.

Küçükçekmece Belediyesinin düzenleyeceği "Hoşgörü Haftası" kapsamında, Hacı Bektaş Veli ve Yunus Emre, panel, sergi ve konserle anılacak.

Küçükçekmece Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Hoşgörü Haftası etkinlikleri çerçevesinde 11 Ekim'de Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi, "Bugünün Işığında Yunus Emre ve Hacı Bektaş-ı Veli" konulu panele ev sahipliği yapacak.

Ayrıca Küçükçekmece Belediyesi Güzel Sanatlar Akademisinden 40 sanatçının katılımıyla kaligrafi, tezhip, hat, minyatür, ebru, çini, resim ve ince kağıt oymacılığı başta olmak üzere 40 eserden oluşan "Ey Dost" isimli sergi, 12 Ekim'de Cennet Kültür ve Sanat Merkezinde sanatseverlerle buluşacak.

Farklı millet ve mezheplerden müzisyenlerin oluşturduğu "Antakya Medeniyetler Korosu" da Yunus Emre ve Hacı Bektaş özel repertuvarıyla 16 Ekim'de Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezinde sahne alacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi, "Hoşgörü, barış ve kardeşliğin simgesi Hacı Bektaş Veli'nin aramızdan ayrılışının 750. yıl dönümü, Yunus Emre'nin ise 700. yıl dönümü vesilesiyle kültür ve dostluk köprüsünün taşlarını birlikte örelim istiyoruz. İlçemizde düzenleyeceğimiz sanatsal etkinliklerle Anadolu'muzun iki büyük ismini pusula edinip, felsefelerini yaşatarak, birlik ve beraberlik mesajları vereceğiz. Hacı Bektaş Veli ve Yunus Emre yılının tüm insanlığa barış getirmesini temenni ediyor, tüm İstanbul halkını etkinliklerimize davet ediyorum." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Küçükçekmece Hacı Bektaş Yunus Emre Yerel Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title