Haberler

Güzel Sanatlar Lisesi İçin İmza Kampanyası Başlatıldı

Edirne'nin Keşan Belediyesi tarafından ilçede güzel sanatlar lisesi açılması için, imza kampanyası başlatıldı.

Edirne'nin Keşan Belediyesi tarafından ilçede güzel sanatlar lisesi açılması için, imza kampanyası başlatıldı.

Bir hafta önce başlayan kampanya büyük destek görürken, 3 bin 500 kişinin kampanyaya imza ile destek verdiği bildirildi. İmza kampanyası ile ilgili bilgi veren Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, "İmza kampanyasıyla ilgili olarak, Keşan Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nden Aynur Dehmen'i görevlendirdik. Keşan'a Güzel Sanatlar Lisesi açılabilmesi için kamuoyundan talep gelmesi gerektiği öğrenildi. En az 3 bin imza isteniyor. Edirne'deki Güzel Sanatlar Lisesi'nin öğrencilerinin büyük bir çoğunluğunu Keşan ve bölgesindeki öğrenciler oluşturuyor. Bu nedenle ilçede bir müzik okulu açılmasının yararlı olacağını düşünüyoruz." dedi.

Özcan, Keşan'ın yüzde 10'unun bu kampanyaya katılmasının hedeflendiğini belirterek, "Keşan'ın en az yüzde 10'undan imza toplamayı amaçlıyoruz. Keşan'da müziğe doğal yeteneği olan çocuklarımızın sayısı çok fazla. Kara düzen, usta çırak ilişkisinden ziyade bilimsel temelle öğrenci yetiştirmenin adımlarını Keşan'da atmayı düşünüyoruz. Usta çırak ilişkisini de bu süreçte yabana atmayacağız. Keşan, dünya çapında Serkan Çağrı adında bir sanatçı çıkardı. İlçede bu yetenekte gençler bulunuyor. Sadece klarnette değil. Müziğin hem enstrüman hem de icra kısmında yetenekli çocukların işlenmesi gerekiyor. Müziğin konservatuar bölümlerine Keşan'dan çok sayıda öğrenci bu okulla birlikte kazandırılabilir. Bu tür eğitim kurumlarını açma yetkisi Milli Eğitim Bakanlığı'na ait." dedi.

Keşan Belediyesi ve Keşan Kaymakamlığı'nın bu okula uygun hazine arazisi bulmakta zorlanmayacağının altını çizen Mehmet Özcan, "Önce bu okulun açılması için ilk adım gerekiyordu bunu da Keşan Belediyesi olarak biz attık. Yer sonraki aşamadır. Üniversiteye 1000 dönüm yer veren bir Keşan, liseye 15-20 dönüm veremeyecek değil. İmza kampanyasının ilk adım olduğunu düşünüyorum. Bu okulun açılması isteği herkes tarafından dile getiriliyor ancak uygulamada herhangi bir adım atılmıyor. Birilerinin kapısı da çalınmamış bugüne kadar. Bu kampanyadan umutluyum. İmza kampanyasında elde edilen imzalar silsile yoluyla Bakanlığa iletilecektir." dedi.

14.09.2012 23: 22: 45

TSI

NNNN - EDİRNE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mehmet Özcan Keşan Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title