Haberler

Güvercin Kafesinde Uyuşturucu Zulası

Narkotik Polisi, Gaziosmanpaşa Sarıgöl Mahallesi'nde Yaptığı Baskında Güvercin Kafesine Zulalanmış 5 Kilogram Esrar Ele Geçirdi. Son 20 Günde Yaptığı 171 Operasyonda 297 Kişiyi Gözaltına Alan Narkotik Polisi, Merter'de Bir Giyim Mağazasında İse Uyuşturucu Madde Kullanımını Teşvik Ettiği Belirlenen Kazaklara El Koydu.

Narkotik polisi, Gaziosmanpaşa Sarıgöl Mahallesi'nde yaptığı baskında güvercin kafesine zulalanmış 5 kilogram esrar ele geçirdi. Son 20 günde yaptığı 171 operasyonda 297 kişiyi gözaltına alan narkotik polisi, Merter'de bir giyim mağazasında ise uyuşturucu madde kullanımını teşvik ettiği belirlenen kazaklara el koydu.

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, son 20 günde yaptığı 171 operasyonda, 197 kilogram esrar, 138 kilogram eroin, 6 bin 675 tablet sentetik uyuşturucu hap, 2 kilogram 227 gram kokain, 31 kilogram 800 gram afyon sakızı ve 11 tabanca ele geçirdi. Polis kamerası tarafından görüntülenen baskınlarda 297 kişi de gözaltına alındı.

Narkotik polisi, Avcılar, Bağcılar, Bakırköy, Bahçelievler, Bayrampaşa, Beyoğlu, Beykoz, Büyükçekmece, Eminönü, Esenler, Eyüp, Fatih, Gaziosmanpaşa, Kadıköy, Kağıthane, Kartal, Küçükçekmece, Maltepe, Pendik, Silivri, Şişli, Tuzla, Ümraniye, Üsküdar ve Zeytinburnu'nda operasyonlar düzenledi. Polisin Gaziosmanpaşa Sarıgöl Mahallesi'ne yaptığı operasyonda güvercinlerin bulunduğu kafesin içerisinde zulalanmış halde 5 kilogram esrar ile birlikte 3 adet silah bulundu.

Polisin bir ihbar üzerine Merter'de bir mağazaya düzenlediği operasyonda ise gençleri uyuşturucu kullanımına teşvik ettiği gerekçesiyle yasaklanan kazaklar bulunan işyerinin sahibi gözaltına alındı. Baskında üzerlerinde esrar maddesinin hammaddesi olan Hint keneviri resmi olan ve üzerlerinde Marıjuna yazısı bulunan 67 kazağa el konuldu. Baskınlar sırasında ayrıca, Türkiye'de yaklaşık 20 tane bulunduğu öğrenilen ''Ruger'' marka 1 adet silahın da bulunduğu belirtildi.

Narkotik polisinin ele geçirdiği uyuşturucu maddelerin çoğunluğunun Van'dan Türkiye'ye girdiği tespit edilirken, son olarak Hakkari Yüksekova'dan İstanbul'a gelen bir otomobilde detaylı arama yapan narkotik polisi, otomobilin airbag kısmının açarak zulalı haldeki 3 kilogram eroini ele geçirdi. Aracın içinde yapılan aramada, tabanında, koltuk içlerinde ve tamponlarında saklanmış toplam 30 kilogram eroin bulundu. Olayla ilgili gözaltına alınan F.T., İ.D., V.D., A.D. ve F.K. tutuklanarak cezaevine

gönderildi.

Narkotik polisinin titiz çalışmaları sonucu kilisede ayin yaptıktan sonra uyuşturucu alemine giden Nijerya uyruklu 3 kişi de yakalandı. Nijerya uyruklu Emeka Gerald E.'nin kapsül halindeki kokain maddesini yutup havaalanından yurda soktuğu belirtilirken, şahsı takibe alan polis, zanlının Taiwo Yuseef H. ve Favour Ç. ile irtibatını da ortaya çıkardı. Polis, zanlıların Beyoğlu'ndaki bir kiliseye giderek ayine katıldıklarını tespit ettikten sonra 3 zanlının evine baskın yaptı. Zanlıları gözaltına alan

polis, baskında 260 gram kokain buldu.

Nijeryalı şüphelilerin ifadelerine başvuran polis, G.G. isimli şahsa ulaştı. G.G. ile birlikte 63 gram eroin ve yaklaşık 35 bin dolar ele geçiren polis, şahsın Yıldız Teknik Üniversitesi'nde okuyan oğlu F.G.'ye de torbacılık yaptırdığı ortaya çıkardı. Zanlı ve oğlu ile G.G.'nin kız kardeşi R.K. da gözaltına alındı.

Öte yandan, Van'dan Türkiye'ye getirdikleri uyuşturucuyu pazarlamaya çalışırken çeşitli yöntemlere başvuran uyuşturucu tacirlerinin okul servisi ile sevkıyat yaptıkları tespit edildi. Baskın düzenleyen polis uyuşturucu tacirlerini gözaltına aldı. Van'dan İstanbul'a geldiği belirlenen bir öğrenci servisinde arama yapan polis, spor çantalar içine gizlenmiş 88 kilogram esrar buldu.

Baskında H.D. ve M.S.K. gözaltına alınırken, ele geçirilen uyuşturucunun alıcısı olduğu öne sürülen 5 kişi de Bağcılar'da düzenlenen baskında yakalandı. 7 kişi, sorgularının ardından sevk edildikleri mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

(HD-ED-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Oya Okar Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'ın Selin Komiser'i diziye dönüyor mu? SAĞLIK BAKANLIĞI Personel alımları başladı mı? #128104 #128105 Personel alımı başvuruları ne zaman? Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki! Cuma namazı kaçta bitiyor? Cuma namazı ne zaman biter, saat kaçta bitiyor?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title