Haberler

Gurur ve Gözyaşıyla Uğurlandılar

Lübnan'daki Birleşmiş Milletler Barış Gücü (Unıfıl) Harekatına Katılacak Türk Birlik ve Unsurları, Mersin Limanı'ndan Törenle Uğurlandı. Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Veysel Kösele, Türk Birliğin Lübnan'daki Görevini Başarıyla Yerine Getireceğini Söylerken, Asker Yakınları Ayrılık ...

Lübnan`daki Birleşmiş Milletler Barış Gücü (UNIFIL) harekatına katılacak Türk birlik ve unsurları, Mersin Limanı`ndan törenle uğurlandı. Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Veysel Kösele, Türk birliğin Lübnan`daki görevini başarıyla yerine getireceğini söylerken, asker yakınları ayrılık hüznüyle gözyaşı döktü.

Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığı`nda düzenlenen törene Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, Büyükşehir Belediye Başkanı CHP`li Macit Özcan, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Veysel Kösele, üst rütbeli askerler ve Lübnan`da görev yapacak olan askerlerin yakınları katıldı. Tören alanında bir konuşma yapan Tuğamiral Veysel Kösele, Türk Silahlı Kuvvetleri`nin Lübnan`da görevlendirilmesinin kabul edilmesiyle ilk birlik olarak `TCG Gaziantep` firkateyninin BM Deniz Görev Kuvveti`ne katılarak Aksaz Deniz Üssü`nde görevine başladığını söyledi. Kara Kuvvetleri Komutanlığı`na bağlı İnşaat İstihkam Bölüğü`nün ise 2 grup halinde Mersin`e geldiğini belirten Tuğamiral Kösele, ``Birliklerin Mersin`e gelişinin ardından tank çıkarma gemisi `TCG Serdar` ile personel nakliye gemisi `TCG İskenderun`a yükleme çalışması tamamlanmıştır. Bu birlik, deniz yoluyla Beyrut Limanı`na intikal edecek ve BM Lübnan Geçici Görev Kuvvet Komutanlığı emrinde görev yapacaktır. Refakat ve intikal birliği Deniz Kurmay Albay Sadi Ünsal komutasında 20 Ekim`de Beyrut Limanı`na ulaşacaktır. Birliğe aynı zamanda `TCG Beykoz` ve `TCG Bafra` kuvvetleri birliğinin denizden emniyetini sağlayacaktır`` dedi.

`AYNI BAŞARIYI GÖSTERECEKSİNİZ`

Tuğamiral Kösele, Lübnan`da görev yapacak olan Türk birliğinde görevli askerlere hitaben yaptığı konuşmada ise şöyle dedi:

``Değerli silah arkadaşlarım. Bir çok ülkenin katıldığı bu çok uluslu ortamda, devletimizi, ulusumuzu ve mensubu olmakla her zaman gurur duyduğumuz TSK`yi temsil edecek ve bu mesuliyet dolu onurlu görevi heyecan içerisinde icraa edeceksiniz. Bunun için ne kadar övünseniz azdır. Bu güne kadar sınırlarımız dışında kendisine verilen görevleri başarı ve gururla yerine getirerek yüce milletimizin takdir ve güvenine layık olmuş ve bir çok ülkede övgü ile bahsedilen TSK`ya tevdi edilen bu görevde de aynı başarıyı göstereceğinize, bizlere aynı gurur ve heyecanı tekrar yaşatacağınıza olan güvenim tamdır.``

AİLELER GÖZYAŞI DÖKTÜ

Komutanın konuşmasından sonra askeri birlikleri geçit töreni yaptı. Ardından Refakat ve Karakol Filotillası Komodoru`nun komutasındaki İstihkham İnşaat Bölüğü`nde yer alan büyük çoğunluğu uzman çavuş olan 95 personel, kendileri taşıyacak `TCG İskenderun`a bindi. Ardından da gemiler Mersin Limanı`ndan Lübnan`a gitmek üzere ayrıldı. Bu sırada askerlerin yakınları gözyaşlarına boğuldu. Astsubay Barış Tepe`nin annesi Şefika Tepe ile teyzesi Mualle Altıgöz, Türk Bayrağı sallayıp gözyaşı döktü. Uzman Çavuş İbrahim Genç`in kızları 10 yaşındaki Gözde ve 14 yaşındaki Gül ise ``Babamızla 6 ay ayrı kalacağız. Onu çok özleyeceğiz. Yolu açık olsun. Sık sık telefonla konuşun özlemimizi gidermeye çalışacağız. Sağ salim geri dönmelerini bekliyoruz`` diye konuştu.

YARIN SABAH BEYRUT LİMANI`NDA OLACAK

Bu birliklerin de Lübnan`a ulaşması halinde Refakat ve Karakol Filotillası Komodoru`nun komutasındaki İstikham İnşaat Bölüğü`nde yer alan 24`ü sivil 261 personelin Birleşmiş Milletler Barış Gücü (UNIFIL) harekatına intikali tamamlanmış olacak. Diğer personeli daha önce Lübnan`a giden birliğin, 46 tekerlekli araç, 4 taktik tekerlekli zırhlı araç ve 13 iş makinası taşıyan tank çıkartma gemisi `TCG Serdar` ile birlikte yarın Beyrut Limanı`nda olması bekleniyor. Gemilere `TCG Bafra` ve `TCG Beykoz` kuvvetleri refakat edecek.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title