Haberler

Gurbetçilerin Cep Telefonları İçin Kolaylık

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Yılbaşından İtibaren Yurt Dışındaki Vatandaşların Yurda Girişte Cep Telefonlarını Gümrük Memurluğuna İbraz Etmesi Koşulunun Kaldırıldığını, Cep Telefonların Bir Defaya Mahsus Kayıt Ettirilmesi Durumunda Sorunsuzca Kullanılabileceğini Bildirdi.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, yılbaşından itibaren yurt dışındaki vatandaşların yurda girişte cep telefonlarını gümrük memurluğuna ibraz etmesi koşulunun kaldırıldığını, cep telefonların bir defaya mahsus kayıt ettirilmesi durumunda sorunsuzca kullanılabileceğini bildirdi.

Yıldırım, yaptığı açıklamada, yurt dışındaki vatandaşların yurda gelişlerinde cep telefonlarını kolay bir yöntemle kayıt altına alıp kullanabileceklerine belirtti. Yıldırım, şunları kaydetti:

''Yurda giriş yapan vatandaşımız pasaportunun yurda giriş yaptığını gösteren mühürlerin bulunduğu sayfası ve kimlik sayfasının fotokopisi ile herhangi bir GSM işletmecisinin abone kayıt merkezine başvurarak, cep telefonlarını kayıt altına alabileceklerdir. Ancak bir kişi bir takvim yılında sadece bir adet cep telefonunu yurda geldiğinde kayıt altına alabilecektir.''

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title