Haberler

Güneydoğu İş Kadınları Zirvesi

ABD'nin Ankara Büyükelçisi John Bass, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki insanların yaratıcılığı ve dayanıklılığının kendisini çok etkilediğini belirterek, "Turizm potansiyeli ve yatırım potansiyeli var. Kadınların gücü ve etkisi olmadan bu potansiyel güce ulaşamayız." dedi.

ABD'nin Ankara Büyükelçisi John Bass, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki insanların yaratıcılığı ve dayanıklılığının kendisini çok etkilediğini belirterek, "Turizm potansiyeli ve yatırım potansiyeli var. Kadınların gücü ve etkisi olmadan bu potansiyel güce ulaşamayız." dedi.

"Güneydoğu İş Kadınları Zirvesi", ABD Adana Konsolosluğu ve Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) iş birliğiyle, Şanlıurfa'daki bir otelde yapıldı.

Gaziantep, Diyarbakır, Şanlıurfa, Adıyaman, Batman ve Mardin'den iş kadınlarının katıldığı zirvede konuşan Bass, Türkçe, İngilizce ve Kürtçe "merhaba" diyerek başladığı konuşmasında, hayatındaki başarılarının arkasında kadınlardan aldığı dersler olduğunu söyledi.

Çocukluğunda boşanmış bir anne ve 2 kız kardeşle büyüdüğünü anlatan Büyükelçi Bass, "Beni başarılı kılan, hayatımdaki çok başarılı kadınlardan öğrendiğim derslerdir. İş dünyasındaki, hükümetteki kadınlar, her ailedeki kadın kadar önemlidir. Eşit katılımın sağlandığı toplumlar demokratiktir ve vatandaşları için iyi bir gelecek hazırlar." diye konuştu.

ABD'nin Adana Konsolosu'nun da bir kadın olduğunu anımsatan John Bass, İstanbul Başkonsolosluğu için de ağustos ayında bir kadın konsolosun görevlendirileceğini bildirdi.

Bass, son bir yılda Türkiye'de bazı değişikliklerin olduğunu aktararak, "Geçtiğimiz yıl içerisinde bu ülkede kadınların güçlendiğini gördük. İş sahibi olan, eğitim veren, işleri halleden kadınlar gördük. Aynı durumu burada da görmek mümkün. Önümüzdeki günlerde birbirinizle iletişim kurup, işlerinizi nasıl daha iyi yapılacağı konusunda birbirinize tavsiyelerde bulunacaksınız. Siz de başarılı iş kadınları olarak önümüzdeki kuşak için iyi işlere imza atmış olacaksınız." ifadelerini kullandı.

Kadınların güç birliği oluşturmasını önemsediklerini vurgulayan Büyükelçi Bass, zirve aracılığıyla kadınların yeni fikirler edinmesini diledi.

Kadınların bir araya gelmesini ve işlerini büyütmesini istediklerini söyleyen Bass, "Kadınları bölgede bir araya getirip, kendi desteklerini sağlamalarını oluşturmaya çalışıyoruz. İşinizi büyütmeniz için yeni mekanlara yönelmenizi sağlamaya çalışıyoruz ve tabii ki daha da gelişmesi için de örnek olmanızı istiyoruz. Çünkü biz bunu yatırım yapma konusunda önemli bir faktör olarak düşünüyoruz. Bu sebeple eğitim programlarını destekliyoruz. En iyi uygulamalarını paylaşacak konuşmacıları böylesi programlara davet ediyoruz." şeklinde konuştu.

"Kadınların güçlendirilmesini hedefliyoruz"

Ülkesinin kadınların güçlendirilmesi için Türkiye'ye destek olduğunu kaydeden John Bass, şöyle devam etti:

"Sivil toplum kuruluşlarıyla iş birliği yapıp, meslek eğitim programları düzenliyoruz. Kadınların güçlendirilmesini hedefliyoruz. Yarım milyar doları aşan tutarı Türkiye'deki bankalara finanse ederek, küçük ve orta ölçekli işletmeleri desteklemek için sunuyoruz. Özellikle de kadınların kurduğu işletmeleri desteklemek için sunuyoruz. ABD'nin tek istediği, bir ülkenin bütün vatandaşlarının refah içerisinde bir geleceği inşa etmeleridir. Bu tabii ki çok çalışmayı ve diyaloğu geliştirmeyi gerektiriyor. Gelişebilmek, aslında potansiyeli ortaya çıkarmak açısından çok önemli."

Güneydoğu Bölgesi'nde 1,5 yıldır il il gezdiğini anlatan Bass, "Bu bölgedeki insanların yaratıcılığı ve dayanıklılığı gerçekten beni çok etkiledi. Turizm potansiyeli ve yatırım potansiyeli var. Sizler gibi kadınların gücü ve etkisi olmadan bu potansiyel güce ulaşamayız. Sizin siyasette, iş dünyasında, eğitimde olmanız da gelecek nesillerin kendi rolünü oynaması açısından çok kritik. Bu tarz konferanslar kadınları bir araya getirilerek onların ağlar oluşturmasını, iş birliği yapmasını, kaynak paylaşmasını ve geleceği oluşturmasını etkiliyor. Hiçbir ülke eğer nüfusunun yarısını geride bırakırsa ilerleyemez." ifadelerini kullandı.

ŞUTSO Başkanvekili Halil Akkaya da zirveye bölge illerinden yaklaşık bin iş kadınının davet edildiğini söyledi.

Türkiye'nin ekonomik anlamda hedeflerine ulaşabilmesi için kadınların ekonomiye katılımının desteklenmesi gerektiğini vurgulayan Akkaya, son dönemde ülkede kadınlara ciddi destek ve olanaklar sağlandığını belirtti.

Zirve, açılış konuşmalarının ardından basına kapalı olarak devam etti.

Büyükelçi Bass, zirvenin ardından Şanlıurfa Valiliğini ziyaret ederek, Vali İzzettin Küçük ile görüştü.

Kaynak: AA / Güncel

Güneydoğu Anadolu Bölgesi Şanlıurfa Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title