Haberler

Güneydoğu Avrupa İstikrar Paktı Özel Koordinatörü Busek'in Kosova Temasları

Güneydoğu Avrupa İstikrar Paktı Özel Koordinatörü Erhard Busek, Bağımsızlığını İlan Etmesinin Ardından Kosova'nın, Kendilerini Avrupa Birliği (AB) Üyeliğine Götürecek Gelişmeleri Takip Edebilmesi İçin Bölge Ülkeleriyle İlişkilerini ve İşbirliğini Geliştirmeye Özen Göstermesi Gerektiğini Söyledi.

Güneydoğu Avrupa İstikrar Paktı Özel Koordinatörü Erhard Busek, bağımsızlığını ilan etmesinin ardından Kosova'nın, kendilerini Avrupa Birliği (AB) üyeliğine götürecek gelişmeleri takip edebilmesi için bölge ülkeleriyle ilişkilerini ve işbirliğini geliştirmeye özen göstermesi gerektiğini söyledi.

Kosova incelemeleri çerçevesinde Başbakan Hashim Thaçi ile gerçekleştirdiği görüşmenin ardından yaptığı açıklamada Erhard Busek, Güneydoğu Avrupa Bölgesel İşbirliği Konseyi'nin Ekonomik Forumu'nda Kosova'ya yatırım yapılması konusunun da gündemde yer alacağını hatırlattı. Amaçlarının bölgesel işbirliğinin geliştirilmesi ve bölgenin AB ile NATO'ya üyeliği olduğunun altını çizen Güneydoğu Avrupa İstikrar Paktı Özel Koordinatörü Erhard Busek, bu amaca kısmen ulaştıklarını belirterek, "Bağımsızlığını ilan etmesinin ardından Kosova'nın bölge ülkeleriyle sıkı bağlar kurarak AB yolunda tüm gelişmeleri takip etmesi gerekir. Kosova haritada siyah bir nokta olarak gösterilmemeli; tam aksine, Kosova'nın Avrupa ile bütünleşme süreçlerine katılımı için gerekli adımlar atılmalıdır" ifadelerini kullandı.

Kosova Başbakanı Hashim Thaçi ise, ekonomik gelişmenin sağlanması ve yatırımların ülkeye gelmesi için gerekli şartların oluşturulması adına her şeyi yapacaklarını kaydetti. Thaçi, Kosova Hükümeti'nin rüşvet, organize suçlar gibi yolsuzluklara karşı büyük mücadele vereceğine vurgu yaptı. Başbakan Thaçi, Kosova'nın NATO ve AB ile bütünleşmesini sağlayacak engellerin aşılacağını belirterek, bu doğrultuda kendilerine, Kosova'da mevcut uluslararası varlığın yardımcı olacağından emin olduklarını söyledi.

(İHA-OYK-OYK-OK-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title