Haberler

Gündem / 27 Mart 2018

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 19201- Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuşacak.

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

1- Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuşacak.

Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Katar Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman bin Casim El Sani'yi kabul edecek.

AK Parti Genel Başkanvekili ve Başbakan Binali Yıldırım da partisinin Meclis grup toplantısında yer alacak.

(Ankara/11.30/14.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- CHP, HDP ve MHP'nin Meclis grupları toplanacak.

(TBMM/13.30/12.30/10.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Türk Silahlı Kuvvetlerinin terör örgütleri YPG/PKK-DEAŞ'a yönelik Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin gelişmeler izleniyor.

(İdlib/Azez/Afrin) (Fotoğraflı-Görüntülü)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, KKTC Sağlık Bakanı Filiz Besim ve beraberindeki heyeti Çankaya Köşkü'nde kabul edecek.

(Ankara/17.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, Keçiören ilçesinde İŞKUR "İş Kulüpleri" projesinin tanıtım programına katılacak.

(Ankara/14.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, İstanbul Üniversitesi Ukrayna Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalının açılışına katılacak, Ukrayna Eğitim Bakanı Lilia Hrynevych ile görüşecek.

(İstanbul/10.00-11.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- AK Parti Genel Sekreteri Fatih Şahin, Mamak'ta Yerel Buluşmalar İstişare Toplantısı'na katılacak.

(Ankara/18.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- TBMM Genel Kurulunda, Katma Değer Vergisi Kanunu ile bazı kanunlarda değişiklik öngören yasa tasarısı ele alınacak, "Down sendromluların sorunları" ile "tıbbi ve aromatik bitkilerin üretimi" konusunda araştırma komisyonu kurulmasına ilişkin görüşmeler yapılacak.

(TBMM/15.00) (Fotoğraflı)

EKONOMİ

1- Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, "500 Bin Anaç Koyun ve 250 Bin Düve Projesi" protokolü imza töreni dolayısıyla bakanlıkta düzenlenecek programa katılacak.

(Ankara/09.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Hilton Otel'de, Yüksek Öğretim Mekanları Yatırım Karar Destek Sistemi (MEK-SİS) Projesi'nin tanıtım toplantısına iştirak edecek.

(Ankara/09.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- TÜİK, mart ayına ilişkin ekonomik güven endeksini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Barış süreci, güvenlik alanında iş birliği ve bölgesel ortaklık" konulu "Afganistan Hakkında Taşkent Konferansı"na katılacak, Özbekistan Cumhurbaşkanı Şavkat Mirziyoyev tarafından kabul edilecek, mevkidaşlarıyla ikili görüşmeler gerçekleştirecek.

(Taşkent) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Mısır'da cumhurbaşkanı seçimi için oy verme işlemleri devam ediyor.

(Kahire) (Fotoğraflı-Görüntülü)

GÜNCEL

1- FETÖ davaları

Adana ve Hatay'da 19 Ocak 2014'te MİT tırlarının durdurulmasını organize ettikleri belirtilen Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) 11 "sivil imamı" ile bir tuğgeneralin de aralarında bulunduğu 55 sanığın yargılanmasına Çağlayan'daki İstanbul 14'üncü Ağır Ceza Mahkemesinde başlanacak.

(İstanbul/11.00)

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Selimiye'de bulunan 1. Ordu Komutanlığında yaşananlar ve Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğünün Üsküdar yerleşkesinin ele geçirilmeye çalışılmasına ilişkin 40'ı tutuklu 128 sanığın yargılandığı davanın görülmesine, İstanbul 22. Ağır Ceza Mahkemesince Silivri'de devam edilecek.

(İstanbul/10.00)

FETÖ'nün iş dünyası yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında haklarında dava açılan FETÖ elebaşı Fetullah Gülen, kapatılan TUSKON'un başkanı Rızanur Meral ve genel sekreteri Mustafa Muhammet Günay ile Ömer Faruk Kavurmacı ve Faruk Güllü'nün de aralarında bulunduğu 21'i tutuklu 86 sanığın yargılandığı davanın görülmesine İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesince Silivri'de devam edilecek.

(İstanbul/10.00)

FETÖ'nün darbe girişimi sırasında 34 kişinin şehit edildiği 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ndeki olaylara ilişkin 135'i tutuklu 143 sanığın yargılanmasına Büyükçekmece Mimar Sinan Spor Salonu'nda devam edilecek.

(İstanbul/10.00)

FETÖ'nün darbe girişimi sonrasında görevlerinden ihraç edilen ve tutuklanan yüksek yargı üyelerinin yargılandığı davaya, Yargıtay 9. Ceza Dairesinde devam edilecek.

(Ankara/09.30)

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Kara Havacılık Komutanlığındaki eylemlere ilişkin 152'si asker, 3'ü sivil 155 sanık hakkında açılan davanın görülmesine Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesince devam edilecek.

(Ankara/09.30)

Darbe girişiminde Kara Kuvvetleri Komutanlığındaki eylemlere ilişkin 158 sanığın yargılandığı davaya Ankara 19. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edilecek.

(Ankara/09.30)

FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Jandarma Okullar Komutanlığındaki eylemlere ilişkin 317 sanıklı davaya Ankara 20. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edilecek.

(Ankara/09.30)

FETÖ'nün 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sırasında Mamak 28. Piyade Tugay Komutanlığına bağlı tank taburu personelinin katıldığı eylemlere ilişkin 64 kişinin yargılanmasına Ankara 18. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edilecek.

(Ankara/09.30)

Konya'da 161'i tutuklu 478 sanığın yargılandığı FETÖ/PDY davası görülmeye devam edecek.

(Konya/10.00)

İzmir'de darbe girişimine ilişkin davada, aralarında örgüt elebaşı Fetullah Gülen'in de bulunduğu 280 sanığın yargılanmasına devam edilecek.

(İzmir/10.00)

SPOR

1- A Milli Futbol Takımı, özel maçta deplasmanda Karadağ ile karşı karşıya gelecek.

(Podgorica/20.10) (Fotoğraflı)

2- UEFA 21 Yaş Altı Avrupa Şampiyonası elemelerinde Türkiye ile Malta karşılaşacak.

(Antalya/18.00) (Fotoğraflı)

3- Basketbol FIBA Şampiyonlar Ligi yarı final ilk maçında Pınar Karşıyaka, İspanya'nın UCAM Murcia takımını konuk edecek.

(İzmir/21.00) (Fotoğraflı)

4- Vestel Venus Sultanlar Ligi play-off yarı final ikinci maçında VakıfBank ile Galatasaray karşı karşıya gelecek.

(İstanbul/18.30) (Fotoğraflı)

ÖZEL HABER

1- Halk kütüphanelerinden 25 milyondan fazla okuyucu yararlandı

Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı halk kütüphanelerinden yararlanan kullanıcı sayısı 2017 sonu itibarıyla bir önceki yıla göre yaklaşık yüzde 6 oranında artarak 25 milyon 91 bin 232'ye ulaştı

Bu kütüphanelerde kayıtlı üye sayısı ise 2017'de yaklaşık yüzde 30 artışla 2 milyon 201 bin 39'a çıktı

Halk kütüphanelerinde başlatılan iyileştirme çalışmaları kapsamında 32 yeni kütüphaneyi açan ve 88 kütüphane binasını da yeniden yapılandıran Bakanlık, 41 kütüphanenin yapım çalışmalarını sürdürüyor

(Burcu Çalık-Ankara) 2- Taksilere "teknolojik" tepe lambası

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nce, taksilerin tepe lambalarının teknolojik hale getirilmesi amacıyla çalışma başlatıldı

İlk etapta Büyükşehir Belediyesi kontrolünde çalışan "iTaksi"lere uygulanacak yeni tip taksi tepe lambaları, araç boş olduğunda yeşil, dolu olduğunda kırmızı, rezerve olduğunda ise turuncu renkte yanacak

Tepe lambalarına konulacak sensörler sayesinde sıcaklık, nem, gürültü, hava kalitesi, trafik yoğunluğu gibi veriler de toplanacak

(Gökhan Yılmaz/İstanbul)

3-"Antalya Havalimanı nisanda TAV'lanacak"

-TAV Havalimanları Holding İcra Kurulu Başkanı Sani Şener:

"Antalya Havalimanı'nın yüzde 50 hissedarı olan IC Grup'tan hisselerini satın alma anlaşması imzaladık. Onaylar çıktıktan sonra Aeroports de Paris ile yüzde 50-50 yolumuza devam edeceğiz. Nisanın ilk haftası gibi bu iş hallolur"

"Çinliler özellikle Türki Cumhuriyetlere 'Kuşak ve Yol' projesinden dolayı büyük önem veriyor. İnşaat firmamızın Çinli firmalarla havalimanı inşaatı için bazı görüşmeleri var"

"TAV Havalimanları olarak 2018'de yüzde 10-12 arasında yolcu, yüzde 3-4 arasında ciro artışı bekliyoruz"

"İnorganik büyümede bizim operasyonel ve finansal kabiliyetimizi aşan hiç bir büyümenin peşinde olmayacağız. Akıllı büyüme peşindeyiz ve büyümeye devam edeceğiz"

(Murat Birinci / İstanbul)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Recep Tayyip Erdoğan Ahmet Demircan Ak Parti Politika Güncel Haberler

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

Fenerbahçe'de başkanlık seçimi 30-31 Mayıs'ta, yeterli çoğunluk sağlanmazsa 8-9 Haziran'da yapılacak

Fenerbahçe'de başkanlık seçimi 30-31 Mayıs'ta, yeterli çoğunluk sağlanmazsa 8-9 Haziran'da yapılacak

13 yaşındaki kıza tecavüz davasına bakanlık müdahil oldu: Haberlere tepkili, tekrar travma yaşamak istemiyor

13 yaşındaki kıza tecavüz davasına bakanlık müdahil oldu: Haberlere tepkili, tekrar travma yaşamak istemiyor

TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder'den gülümseten sözler: Ben bir cevap vereceğim internete düşeceğiz

TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder'den gülümseten sözler: Ben bir cevap vereceğim internete düşeceğiz

title