Haberler

Günday: "Halkbank Kararı Seçim Taktiği"

TESK Genel Başkanı Derviş Günday, Hükümetin Halk Bankası'nı Halka Arz Yöntemiyle Özelleştirme Girişimini, Kamuoyunun Tepkisini Hafifletmeye Yönelik Bir Girişim Olarak Yorumladı.

-TESK Genel Başkanı Derviş Günday, hükümetin Halk Bankası'nı halka arz yöntemiyle özelleştirme girişimini, kamuoyunun tepkisini hafifletmeye yönelik bir girişim olarak yorumladı.

Günday, Halkbank kararının, seçim taktiği olduğunu söyledi.

ANKARA(ANKA)– Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu(TESK) Genel Başkanı Derviş Günday, hükümetin Halk Bankası'nı halka arz yöntemiyle özelleştirme girişimini, kamuoyunun tepkisini hafifletmeye yönelik bir girişim olarak yorumladı. Günday, Halkbank kararının, seçim taktiği olduğunu söyledi.

Günday, yazılı açıklamasında, "Halkbank, halka rağmen özelleştirilemez" dedi. Halkbank'ın Hazine kaynaklı düşük faizli kredilerle esnaf ve sanatkarı desteklemek amacıyla kurulduğunu anımsatarak, "Avrupa başta olmak üzere gelişmiş ülkeler esnafı, sanatkarı çeşitli teşvik araçlarıyla destekliyor. Türkiye'de yegane destek aracı Halk Bankası'nın düşük faizli kredi uygulamalarıdır" dedi.

Özelleştirme ile birlikte esnaf ve sanatkarın tek ve son destek aracından mahrum kalacağını kaydeden Günday, "İktidarın amacı 2007 programında öngörülen 20 milyar dolar civarında özelleştirme gelirinin yaklaşık 8 milyar dolarını bu satıştan gerçekleştirmek" açıklamasını yaptı.

"HÜKÜMET ESNAFIN SESİNİ KESİYOR"

Hükümetin, esnaf ve sanatkar örgütlerinin gelirlerine el koyarak "seslerini kesmeye" çalıştığını iddia eden Günday, şunları kaydetti:

"Halk Bankasını özelleştirme girişimiyle esnaf ve sanatkar kitlelerini sıkıntıya sokacak. Giderek yaygınlaşan hiper ve grosmarketler ve talep yetersizliğinden dolayı durgun olan piyasalar nedeniyle kepenk kapatmakta olan esnaf ve sanatkarlarımız, ayakta kalabilmek için yegane destekleri Halk Bankası'nın özelleştirilmesiyle bütünüyle yok olma sürecine gireceklerdir."(ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title