Haberler

Yurtta Kış

Yoğun kar yağışının ardından Rize'de 61, Giresun'da ise 109 köyle ulaşım sağlanamıyor.

Yoğun kar yağışının ardından Rize'de 61, Giresun'da ise 109 köyle ulaşım sağlanamıyor.

Rize İl Kriz Koordinasyon Merkezinden alınan bilgiye göre, ulaşımda aksamaların giderilmesi için kar ve buzlanmaya karşı mücadele çalışmaları artarak devam ediyor.

Kar dolayısıyla il genelindeki ulaşım sıkıntısının devam ettiğini kaydeden yetkililer, merkezde 4, Ardeşen'de 6, Çamlıhemşin'de 6, Çayeli'nde 17, Fındıklı'da 1, İkizdere'de 13, Kalkandere'de 4, Pazar ilçesinde 10 olmak üzere 61 köye ulaşım sağlanamadığını bildirdi.

Yetkililer, Ardeşen'de 4, İkizdere'de 8, Çamlıhemşin'de 6 köyde kışın yaşayan olmadığı için yol açma çalışmalarının yapılmadığını bildirdi.

Karla mücadelede hasta ve cenaze olan köylere öncelik verilirken, İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğüne bağlı 91 iş makinesi, 126 personel ile 54  köyde, bin 33 kilometre alanda karla mücadele çalışması sürüyor.

İl genelinde 34 köye elektrik, 450 aboneye telefon hizmeti verilemiyor.

Rize Belediyesi, buzlanma  ve çatılardan kar düşmesi ihtimaline karşı vatandaşlardan dikkatli olmalarını istedi.

-Giresun

Giresun İl Özel İdaresinden yapılan açıklamada, kar yağışı nedeniyle merkezde 8, Bulancak'ta 3, Çanakçı'da 1, Espiye'de 15, Eynesil'de 3, Görele'de 29, Güce'de 4, Keşap'ta 28, Tirebolu'da 12 ve Yağlıdere ilçesinde 6 olmak üzere 109 köy yolunun ulaşıma kapandığı belirtildi.

Kapalı köy yollarının açılması için il genelinde 62 araç ile çalışılıyor.

Kaynak: AA / Güncel

Çamlıhemşin Ardeşen Giresun Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title