Haberler

Yozgat "Spor Vadisi" ile cazibe merkezi olacak

ÖZCAN GÜNEY - Valilik ve Belediye tarafından yapımına başlanılan "Spor Vadisi Projesi" ile Yozgat'ın bölgesinde cazibe merkezi haline getirilmesi hedefleniyor.

ÖZCAN GÜNEY - Valilik ve Belediye tarafından yapımına başlanılan "Spor Vadisi Projesi" ile Yozgat'ın bölgesinde cazibe merkezi haline getirilmesi hedefleniyor.

Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı AA muhabirine yaptığı açıklamada, Nohutlu Tepesi ile Küçük Kirazlı Göleti arasında yapımı devam eden "Yozgat Spor Vadisi" Projesinin üç etaptan oluştuğunu söyledi.

Bin 300 dönüm orman, 275 dönüm hazine ve 200 dönüm de Özel İdare arazisinde Yozgat Spor Vadisi Projesinin çalışmalarının tüm hızıyla sürdüğünü dile getiren Yazıcı, şunları kaydetti:

"Dışarıda yaşayan Yozgatlı hemşerilerimiz ilimize sık sık gelir giderler. Ancak bizler hemşerilerimizin ilimize geldikleri zaman burada kalış sürelerini artıramıyoruz. Çünkü burada uğraşacakları, eğlenecekleri, gezecekleri mekanları ve imkanları bulamıyorlar. Yozgat'ta yaşayan vatandaşlarımızda kendi ilinde sosyal ihtiyaçların birçoğunu karşılayamıyor. Biz de bir takım ihtiyaçları karşılamak adına Spor Vadisi Projesi adı altında büyük bir çalışma başlattık. İlk etapta bin 700 dönüm civarında, istediğimiz zaman artırabileceğimiz bir arazi üzerinde çalışmalarımız sürüyor. Çok sayıda aktivitenin yapılabileceği Spor Vadisi ile sosyal tesis açığı giderilecek."

Projenin üç aşamada ve üç etapta uygulanmak üzere hazırlandığını ve iki yıl içerisinde tamamlamasının hedeflendiğini anlatan Yazıcı, "Projenin birinci etabında, vatandaşların günlük ihtiyacı içerisinde yapması gereken sporların tamamını içine alan, tenis kortları, yanında yüzme havuzu, basketbol sahaları, voleybol sahaları, tırmanma şeridi, özellikle gençlerin paten yapabilecekleri alanlar olacak. Yarı olimpik yüzme havuzunun da temeli atıldı hızlı bir şekilde yürüyor" dedi.

- Projenin ikinci ve üçüncü etabı

Projenin 120 dönüm arazi üzerine yapılacak ikinci etabının tarihi görsellerin yer aldığı donatılardan oluşacağına dikkat çeken Vali Yazıcı, "Büyük bir gölet yapacağız. Bu göletin içerisinde kayıklar olacak, etrafında koşu alanları, demir raylar üzerinde giden mini tren, bir kale ve üzerinde Fatih'in heykeli, tepenin altında oyulma işlemi bitmiş tünelimiz var. Trenle bu tünel içerisinde tur atılacak. Yine bu etapta gezi alanları, seyir alanları oluşturulacak. Üç koyumuz var, bu koyların da üzerinde yaya ve tren geçişleri olacak. Yaya geçişleri tarihimizdeki Mostar Köprüsü'nü, Malabadi Köprüsü'nü ve Meriç Köprüsü'nün minyatürleri şeklinde olacak. Tarih bilgisini zinde tutmak için Osmanlı'nın Selçuklu'nun muhtelif dönemlerini gösteren mini köprülerimiz olacak" ifadelerini kullandı.

Yazıcı, üçüncü etabın içerisinde kayak ünitesinden dağ kızağına, piknik alanlarından sosyal üniteye kadar pek çok aktivitenin yapılacağı tesislerden oluşacağını belirterek, "Projenin tamamını devletin sırtına atmayı düşünmedik. Açık spor alanlarını yaptığımız zaman etrafındaki güzelleştirmeler, estetik müdahaleler de bir yekün tutacak. Bunları şu an kaleme sokmak mümkün değil ancak bizim hayalimizdeki bu projenin tamamlanması devlete mal etmemek kaydıyla 60-70 milyon lira civarında olacaktır" diye konuştu.

- Evden sonra gidilecek ikinci mekan olacak

Yozgat'ta gününü evden işe geçiren vatandaşlar için Spor Vadisi'nin sosyal aktivitelerini yerine getirebilecekleri bir mekan olacağını ifade eden Yazıcı, " Evden sonra gidilecek ikinci mekan olacak. Biz özelikle 100 bin civarında Yozgat merkezi nüfusu ile toplamda 500-600 bine yakın nüfusmuzla birlikte buranın bir cazibe merkezi olacağını ve şenleneceğini düşünüyoruz. Bunun için de çok büyük bir hesap yapmaya gerek yok, Türk insanın tarzı, refleksi bellidir, inşallah insanımıza hayırlı olacaktır" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Nohutlu Yozgat Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title