Haberler

Yetim 20 Torununa Hem Analık Hem Babalık Yapıyor

Güncelleme:

Gaziantep'in Nizip ilçesindeki kampta barınan Suriyeli Varde Hacı, 2 kızı, oğlu ve 20 torunuyla 2 odalı konteynerde yaşam mücadelesi veriyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Konteynerde kalan Suriyeli aile

Anne Varde Hacı ile röportaj

Hacı'nın ağlayarak olayları anlatması

Konteynerdeki yaşam

Yetim 20 torununa hem analık hem babalık yapıyor

Gaziantep'in Nizip ilçesindeki kampta barınan Suriyeli Varde Hacı, 2 kızı, oğlu ve 20 torunuyla 2 odalı konteynerde yaşam mücadelesi veriyor

Varde Hacı:

"Yetim kalan 20 torunuma hem analık hem de babalık etmeye çalışıyorum. Türk halkına ve devlet yetkililerine bize sahip çıktıkları için teşekkür ediyorum"

ORHAN ÇİÇEK - Gaziantep'in Nizip ilçesindeki kampta 2 odalı konteynerde yaşayan 58 yaşındaki Suriyeli Varde Hacı, iç savaşta ailelerini kaybeden 20 torununa hem analık hem babalık yapıyor.

Suriye'deki iç savaş 5. yılını doldururken, evlerini ve yurtlarını geride bırakarak Türkiye'ye sığınan ailelerin hikayeleri yürek burkmaya devam ediyor.

Yaklaşık 4 yıl önce Türkiye'ye sığınan Abbas ailesinin hikayesi de 28 yıl önceye dayanıyor. Varde Hacı'nın, başkent Şam'da orduda görevli eşi, 28 yıl önce dönemin Suriye Devlet Başkanı Hafız Esad'ın emriyle ordudan atılarak rejime bağlı askerlerce öldürüldü.

Yetim kalan 5 çocuğuyla hayata tutunmaya çalışan anne Varde Hacı, binbir zorlukla yetiştirdiği evlatlarını evlendirerek yuva sahibi yaptı. Suriyeli Varde Hacı, 4 yıl önce ise rejim güçlerince gerçekleştirilen saldırılarda 2 damadını ve yeni doğum yapmış gelinini kaybetti.

Saldırıların artmasıyla ülkesini terk etme kararı alan anne Varde Hacı, oğlunu, 2 kızını ve 20 torununu alarak Türkiye'ye sığındı.

Bir süre geçici barınma merkezlerinde kaldıktan sonra Gaziantep'in Nizip ilçesindeki konteyner kente yerleştirilen 24 kişilik aile, 2 odalı konteynerde savaşın bitmesi ve ülkelerine dönecekleri günü özlemle bekliyor.

"Acıların son bulmasını istiyoruz"

Varde Hacı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hayatı boyunca büyük zorluklar çektiğini ancak mücadele etmekten vazgeçmediğini söyledi.

Kocasının öldürülmesini ve iç savaşta yaşadıklarını gözyaşları arasında anlatan Hacı, "Saldırıların başladığı sırada uçaktan atılan bir bomba evimize çok yakın bir yere düştü. Saldırıda damadım Yesir Nasır yaşamını yitirdi. Sonrasında diğer kızım Vafe'nin kocası Muhammed Nif, rejim askerlerince gözaltına alındı ve onu da işkenceyle öldürdüler. Başka bir saldırıda da yeni doğum yapmış gelinimi kaybettik" dedi.

Canlarını kurtarmak için evlerini bırakarak kaçmaya karar verdiklerini ifade eden Hacı, 4 yıl önce de Türkiye'ye sığındıklarını anımsattı.

Türkiye'nin dostluk elini hiçbir zaman unutmayacaklarını anlatan Hacı, "Şu anda 2 odalı konteynerde 24 kişi yaşıyoruz. Yetim kalan 20 torunuma hem analık hem de babalık etmeye çalışıyorum. Türk halkına ve devlet yetkililerine bize sahip çıktıkları için teşekkür ediyorum. Burada çok mutluyuz. Türkiye bize iyi bakıyor. Savaşın bitmesini ve acıların son bulmasını istiyoruz" diye konuştu.

Oğul Abbas Abbas da çok zor günler yaşadıklarını ifade ederek, başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Suriyeli sığınmacılara yardımcı olan herkese teşekkür etti.

Kaynak: AA / Güncel

Gaziantep Türkiye Suriye Nizip Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title