Haberler

Yeşil Bursa Dergisi Yine Dopdolu

Güncelleme:

Bursa'yı Sevenlerin Dergisi sloganıyla yayın hayatına başlayan Yeşil Bursa, yeni sayısı ile okurlarıyla buluştu.

Kiril alfabesini bulan Makedonyalı rahip kardeşler Kiril ve Metodius'un Uludağ manastırlarındaki çalışmaları, Prof. Dr. Mefail Hızlı'nın araştırmasıyla basında ilk kez YEŞİL BURSA Dergisi'nde…

Görselliğiyle göz dolduran dergi, özgün ve dopdolu içeriğiyle de fark yaratıyor. Üç ayda bir yayınlanan Yeşil Bursa Dergisi'nin yeni çıkan 3. sayısında; tanınmış akademisyen, araştırmacı ve yazarların kaleme aldığı birbirinden ilginç konular var.

Prof. Dr. Mefail Hızlı'nın; Slavların kullandığı 'Kiril Alfabesi'ni düzenlemiş olan Kiril ve Metodius adlı rahip kardeşlerin Bursa manastırlarındaki yaşamlarıyla ilgili basında ilk kez yayınlanan yazısı ses getirecek nitelikte.

Yrd. Doç. Dr. Doğan Yavaş, Bizans döneminde Uludağ'da kurulmuş olan manastırları gün ışığına çıkarıyor.

Nusret İ. Morina, Balkan kültüründe Osmanlı motiflerini edebi bir üslupla anlattı.

Yugoslavya'da kurulan Türk partileri ve son gelişmeleri Alaaddin İsmaioğlu değerlendirirken,

Mücadeleci Türk-İslam aydını Hafız İsmail Hakkı Ustaibo'nun yaşam öyküsünü Bahtiyar Sipahioğlu aktarıyor.

Uzm. Dr. Seyfeddin Buntürk; yıllarca oradan oraya sürülmüş, yaşamları acı ve çile ile yoğrulmuş bir Türk toplumu olan Ahıskalıların, başlarından geçen yürek dağlayıcı olaylar ile Bursa'ya yerleşenlerin durumlarını yazdı.

Ruslar tarafından Kafkasya'dan sürgün edilişlerinin 149. yılında, Çerkez kültüründen kesitleri, araştırmacı Mahmut Bi kaleme aldı.

Araştırmacı yazar Hüseyin Genç; Mryleia'dan sonra Mudanya sahillerinde yer alan Kapanca adlı antik liman alanını ve oradan Kite'ye (Ürünlü) uzanan antik yolun izini sürüyor.

Kent Kültürü Araştırmacısı Fevzi Şen, Osmanlı döneminde Bursa'da kutlanan 'Erguvan Bayramları' konusunu değişik bir bakış açısıyla irdelerken, bunun yeniden canlandırılması için yapılan çalışmaları anlatmakta.

Umurbey'in kuruluşunun bilinmeyen yönleri, araştırmacı yazar Naci Pehlivan'ın kaleminden gözler önüne serilmekte.

Kütüphaneci yazar Nezaket Özdemir, bir Cumhuriyet sevdalısının cehalete karşı duruşunu, akıcı bir üslupla yaptığı röportajda anlatıyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title