Haberler

Yeni Mahalle Semt Konağı Tamamlandı

Güncelleme:

İstanbul Büyük Büyükşehir Belediyesi tarafından Selçuklu Mimarisiyle Yenimahalle'de yapılan Semt Konağı, bitme aşamasına geldi.

Başkan Barakazi, konağın yakın tarihte belediyeye teslim edileceğini söyledi.

İBB'ne bağlı Kiptaş, Yenimahalle'de 580 bin TL bedelle 3 katlı Semt Konağı inşa etti. Yakın tarihte Bingöl Belediye'sine teslimatı gerçekleştirilecek olan konak, sosyal tesis olarak kullanılacak.

2013 yılında yapımına başlanan Yeni Mahalle Semt Konağı, çevre düzenlemesi dâhil büyük ölçüde bitirildi. Ön bahçesinde kamelya ve çocuk oyun gruplarının yapıldığı konağın arka bahçesinde de gerekli düzenlemeler yapılacak.

Konak, bodrum, zemin ve birinci kat olmak üzere 3 katlı inşa edildi. Bodrum katta, kalorifer dairesi ve su deposu, zemin ve birinci katta ise kafeterya, sınıflar, okuma salonu, konferans salonu ve mescit, bulunuyor. Dış cephesi eski Selçuklu mimarisiyle yapılan konağın, iç mimarisi ise son derece modern bir şekilde yapıldı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Yenimahalle Selçuklu Kiptaş Konak Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title