Haberler

Doğu Anadolu'da yeni eğitim öğretim yılı başladı

Güncelleme:

Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki Erzurum, Ardahan, Iğdır, Ağrı, Erzincan, Kars ve Tunceli'de 521 bin 114 öğrenci dersbaşı yaptı.

Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki Erzurum, Ardahan, Iğdır, Ağrı, Erzincan, Kars ve Tunceli'de 521 bin 114 öğrenci dersbaşı yaptı.

Kars

Kars'ta ilk ders zilinin çalmasıyla, 605 okulda, 3 bin 479 öğretmen ve 61 bin 500 öğrenciyle dersbaşı yapıldı.

Dikme köyündeki Hacı Yasemen Yılmazel İlkokulu'nda düzenlenen programa, Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz, İl Milli Eğitim Müdürü Aydın Acay, İl Jandarma Komutanı Albay Hıdır Ayçiçek, İl Emniyet Müdürü Yavuz Sağdır ve AK Parti İl Başkanı Adem Çalkın katıldı.

Vali Öksüz, törende, bir milletin muasır medeniyetler seviyesine ulaşabilmesi ve geleceğe umutla bakabilmesinin eğitimden geçtiğini vurguladı.

Çocuklara tavsiyelerde bulunan Öksüz, "Geleceğimizin teminatı sevgili çocuklarımızın, eğitim sisteminin temel amaçları ve ilkeleri doğrultusunda her türlü şiddet ve kötü alışkanlıktan uzak, sağlıklı, güvenli, huzurlu ve çağın gereklerine uygun bir ortamda, kendilerine, ailelerine, topluma ve tüm insanlığa yararlı bireyler olarak yetişmesi en önemli amacımızdır." ifadesini kullandı.

Konuşmaların ardından öğrenciler şiir okudu, Kafkas Halk Oyunları ekibi gösteri sundu.

Tunceli

Kaynak: AA / Güncel

Doğu Anadolu Bölgesi Erzincan Ardahan Tunceli Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title