Haberler

Yazar Ergun Babahan Hakkında Bilal Erdoğan'a Hakaretten Hapis İstemi

Güncelleme:

Yazar Ergun Babahan hakkında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'a hakaret suçlamasıyla 2 yıl 8 aya kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Yazar Ergun Babahan hakkında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'a hakaret suçlamasıyla 2 yıl 8 aya kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'ın şikayeti üzerine yazar Ergun Babahan hakkında 'Basın yayın yolu ile hakaret' suçlamasıyla yürütülen soruşturma tamamlandı.

"HEP BERABER HAYKIRALIM: HIRSIZDAN HESAP SORULACAK" YAZISINDA HAKARET SUÇLAMASI

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Bürosu Savcılarından Umut Tepe tarafından hazırlanan iddianamede, şüpheli Ergun Babahan'ın "Hep Beraber Haykıralım: Hırsızdan Hesap Sorulacak" başlıklı yazısında müşteki Bilal Erdoğan'a karşı hakaret suçunun işlediği belirtildi.

Şikayet konusu yazı içeriğinde müşteki Necmeddin Bilal Erdoğan ile babası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasında geçtiği iddia olunan telefon görüşmeleri ile ilgili yorumlar yapıldığı anlatılan iddianamede, şüpheli Ergun Babahan'ın yazının başlığındaki hırsız sözcüğünü müşteki Bilal Erdoğan'a alenen izafe ederek aşağıladığı, küçülttüğü belirtildi.

2 YIL 8 AY HAPİS İSTEMİ

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) ile Yargıtay yerleşik içtihatlarına, eleştiri sınırlarının aşıldığı aktarılan iddianamede Babahan hakkında 'basın yayın yoluyla onur, şeref ve saygınlığa hakaret' suçlamasıyla 4 aydan 2 yıl 8 aya kadar hapis cezası istendi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Bilal Erdoğan Ergun Babahan Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (3)

AYSE:

BIRI OGLUNU BAKAN YAPMAK ICIN ARINCA HAKARET EDIYOR UCUBELERE HAKARET DIYE DAVA ACILIYOR SAVCILARI INSANIMIZIN BASKA ÖNEMLI SORUNU YOKMU?

2
0
yanıtYanıtla
palabey:

bu ülkenin kurucusu, ilk cumhurbaşkanına her fısatta sürekli küfreden bir kesim var, rahmete kavuşmuş insanlar için küfretmek serbestmi,

1
0
yanıtYanıtla
hakan34mobilWeb@haberler.com:

Aslında yargılanması ve hesap vermesi gerekenler nedense hiç hesap vermiyor bu yalaka sahte savcı ve hakimleri bir hizaya sokup doğru yolu gösterip niçin o makamlarda olduklarını hatırlatmak gerekir

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title