Haberler

Yangın Faciasına 11 Gözaltı

Güncelleme:

Esenyurt'ta 11 kişinin hayatını kaybettiği yangın faciasıyla ilgili 11 kişi gözaltına alındı.

İstanbul Esenyurt'ta bir AVM'nin şantiyesinde çıkan yangında 11 işçinin hayatını kaybetmesiyle ilgili sürdürülen soruşturma çerçevesinde gözaltına alınanların sayısı 11'e yükseldi İstanbul Esenyurt'ta bir AVM'nin şantiyesinde çıkan yangında 11 işçinin hayatını kaybetmesiyle ilgili sürdürülen soruşturma çerçevesinde gözaltına alınanların sayısı 11'e yükseldi.

Esenyurt'a bağlı Güzelyurt mahallesindeki 6'ncı Cadde üzerinde bulunan bir AVM inşaatının şantiyesinde dün 21.00 sıralarında işçilerin kaldığı çadırlarda yangın çıkmış, elektrik sobası ile ısınan ve 15 kişilik olduğu belirtilen çadırdaki işçiler yangına uykularında yakalanmıştı.

Yangın sonucu 11 işçi hayatını kaybederken, yangının çıkış nedeni ve ihmal iddialarına karşı yürütülen soruşturma çerçevesinde gözaltına alınanların sayısı 11'e yükseldi. Gözaltına alınan kişiler arasında şantiye şefi de bulunuyor. Emniyet güçleri olayla ilgili geniş çaplı bir soruşturma yürütüyor.

ÖLENLERİN İSİMLERİ BELLİ OLDU

Emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre hayatını kaybedenlerin ismi şöyle: Ege Bayram Pehlivan, Çetin Coşkun, Seyfettin Topal, Abdurrahman Demir, Sevdin Özen, İsa Topal, Ahmet Yağal, Barış Kıyak, Hakim Alican, Fatih Acun ve Ahmet Keskin.

Bu arada İstanbul Büyükşehir Belediyesi de yangının gerçekleştiği olay mahalinde bir araştırma gerçekleştirdi. Şuana kadar elde edilen bilgiler ışığında 11 işçinin yaşamını yitirdiği yangının elektrik kontağından çıktığı tahmin ediliyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Esenyurt'ta 11 işçinin hayatını kaybettiği yangının elektrik kontağından çıktığının tahmin edildiğini açıkladı.

Belediyeden yapılan açıklamada, "Esenyut'da bir inşaat şantiyesinde işçilerin kaldığı çadırlarda çıkan yangında 11 kişi hayatını kaybetti. Olay yerine kısa sürede intikal eden itfaiye ekipleri alevleri kısa sürede söndürdü. Yangının ilk bilgilere göre yangının elektrik kontağından çıktığı tahmin ediliyor. Olay yeri incelemeleri ekipleri araştırmalarını sürdürüyor. Cumhuriyet savcısı olaya el koydu." denildi.

Açıklamada ayrıca, yangın yerine ilk itfaiye ekibinin 21.14 sıralarında ulaştığını, yangına 6 araç ve 21 personelle müdahale edildiği belirtildi.

Emniyet ekipleri de söz konusu yangında ihmali bulunanlar ile ilgili geniş kapsamlı bir soruşturma yürütüyor. Bu bağlamda emniyet 3 kişiyi daha arıyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik de olayla ilgili "İhmaller tüm yönleriyle araştırılıyor. Olay yerinde inceleme yapacağım. İşverenin görevi sağlıklı çalışma ortamı kurmak" açıklamasını yaptı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Güzelyurt Esenyurt Politika Güncel Haberler

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

Uluslararası Ceza Mahkemesi'nden Netanyahu hakkında tutuklama kararı

Uluslararası Ceza Mahkemesi'nden Netanyahu hakkında tutuklama kararı

Reisi'nin can verdiği helikopterin yanına giden Fulya Öztürk, enkazın başındaki ekiplere yardım teklif etti

Reisi'nin can verdiği helikopterin yanına giden Fulya Öztürk, enkazın başındaki ekiplere yardım teklif etti

Kızılcık Şerbeti ekibi, uyuşturucu alırken polise yakalanan Feyza Civelek'e sahip çıktı

Kızılcık Şerbeti ekibi, uyuşturucu alırken polise yakalanan Feyza Civelek'e sahip çıktı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title