Haberler

Yabancı Uyruklu Kadınlara Zorla Fuhuş Yaptıran Şebeke Çökertildi

Adana'da yabancı uyruklu kadınlarla cinsel ilişkiye girip görüntülerini çektikten sonra tehditle fuhuş yaptıran şebeke çökertildi.

Adana'da yabancı uyruklu kadınlarla cinsel ilişkiye girip görüntülerini çektikten sonra tehditle fuhuş yaptıran şebeke çökertildi. 4 aylık çalışma sonrasında gözaltına alınan ve fuhuş pazarlığını şifreli yapan 11 kişi tutuklandı, 1 kadın ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Yurt dışından, turistik amaçlı ve çalışmak için Türkiye'ye gelen yabancı uyruklu kadınlara zorla fuhuş yaptırıldığı bilgisini alan polis, geçen eylül ayında çalışma başlattı. Şebekeye ulaşabilmek için teknik ve fiziki takip yapan polis, Eyüp E.'nin (39) liderliğini yaptığı çete çok sayıda kadına zorla fuhuş yaptırıldığını belirledi. Adana'nın merkez ilçelerinde kiraladıkları evlerde hayat kadınlarını saklayan şebekeye yönelik 28 Aralık'ta operasyon gerçekleştirildi.

Eş zamanlı olarak 12 ayrı adrese baskın düzenleyen polis, şebeke lideri Eyüp E. ile birlikte Salih Y. (52), Özkan Ü. (52), Cumhur Ö. (48), Maliki E. (60), Mustafa D. (41), Vahit S. (32), Cemal U. (54), Ahmet E. (39), Cengiz U. (51), Bülent Y. (49) ile Melike Y.'yi (26) gözaltına aldı. Operasyonda 8'i yabancı uyruklu 15 kadın da zorla tutuldukları evlerden kurtarıldı. Yapılan aramalarda, kadınların pasaport ve değerli eşyaları da çete üyelerinin evinde bulundu.

'ÖLÜM TEHDİDİYLE FUHUŞA ZORLANDIK'

Rusya, Özbekistan, Türkmenistan ve Moldova uyruklu kadınlar tercüman yardımı ile verdikleri ifadelerinde, kendi istekleri ile fuhuş yapmadıklarını belirterek, "Kafeterya, lokanta gibi yerlerde tanıştığımız erkekler bizimle ilişkiye girdi. Birlikte olurken görüntülerimizi çekip, internette yayınlayacaklarını söylediler. Pasaportlarımıza, değerli eşyalarımıza el koyup, fuhuş yapmaya zorladılar. Kabul etmeyince de işkence yapıp, ölüm tehdidinde bulundular" diye ifade verdi.

Gerçek mesleği seyislik olan Eyüp E.'nin yaklaşık 2 yıl önce yarışlara hile karıştırdığı gerekçesiyle işinden atıldığı, bu yüzden de kadın pazarlamaya başladığı ileri sürüldü. Eyüp E.'nin liderliğindeki şebekenin, tuzaklarına düşürdükleri kadınları, erkeklere pazarlarken, at besicilerinin bildiği kelimeleri kullanarak özel şifre oluşturdukları saptandı.

Müşterinin isteğine göre geceliği 350 ile bin 500 lira arasında pazarlanan kadınların, lüks otel ve evlere özel servislerle götürülüp, dış dünya ile temasa geçmemesi için de geri getirildiği anlaşıldı. İfadelerinde kadınların kendi istekleri ile fuhuş yaptığını ileri sürüp, tehdit ve zorlama iddiasını kabul etmeyen şebeke elemanları, sorgularının ardından adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden 11'i tutuklanırken Melike Y. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Fuhuş batağından kurtarılıp Göç İdaresi Müdürlüğü'ne teslim edilen yabancı uyruklu kadınlar ise ülkelerine gönderildi.

FUHUŞ ŞİFRELERİ

Şebekenin, polisin teknik takibinden korunabilmek için de kullandığı şifreler ise şunlar:

"Ev: Bayan, Cephe: Kadın fiziği, Emanet: Para, At-Kısrak: Kadın, Zıbar: Müşteri, Ahır: Mekan, Cellenmek: Vazgeçmek, Kelti: Polis, Kilometre: İlişki sayısı, İğne yapmak: Fuhuş yapmak." - Adana

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Eyüp Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title