Haberler

Xi Jinping: Çin, sadece kendi canlanması için değil, dünya halklarının refahı için de çaba gösteriyor

Güncelleme:

Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping, Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic ile gerçekleştirdiği görüşmede, Çin'in sadece kendi kalkınması için değil, aynı zamanda dünya halklarının refahı için de çaba gösterdiğini belirtti.

BELGRAD, 9 Mayıs (Xinhua) -- Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping, sadece Çin ulusunun yeniden canlanması için değil, aynı zamanda dünya halklarının refahı için de çaba gösterdiklerini belirtti.

Xi, Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic ve eşi Tamara Vucic tarafından Çarşamba günü Barış Villası'nda kendisi ve eşi Peng Liyuan onuruna düzenlenen veda etkinliğinde söz konusu açıklamayı yaptı.

Vucic ve eşi, Xi ve Peng'i villada sıcak şekilde karşıladı.

Belgrad'ın tarihi ve son dönemdeki kalkınma ve değişim süreçleri hakkında Xi'ye bilgi veren Sırp lider, Sırbistan'ın altyapı ve kentsel inşasına yaptıkları önemli katkılardan dolayı Çinli işletmelere ve işçilere de teşekkür etti.

Çin'in sadece kendi kalkınmasına odaklı olmadığını, aynı zamanda Sırbistan ve diğer ülkelerin birlikte kalkınmasına da yardım ettiğini vurgulayan Vucic, Sırbistan'ın Çin ile işbirliğini güçlendirmeye ve her iki ülkenin ulusal kalkınma hayallerini gerçekleştirmek için birlikte çalışmaya devam etmek istediğini ifade etti.

Çin'in 5.000 yılı aşkın bir geçmişe dayanan görkemli medeniyetiyle büyük bir ülke olduğunu vurgulayan Xi ise kendi nesli ile yeni nesil gençlerin, Çin ulusunun büyük yeniden canlanma hedefi için çalışmaya kararlı olduğunu belirtti.

Çin Cumhurbaşkanı, "Sadece kendi kalkınma hedefimizi takip etmekle kalmıyor, aynı zamanda dünyadaki diğer ülkelerle de ortak kalkınmayı başarmak için çalışıyoruz. İnsanlık için ortak geleceğe sahip bir topluluk inşa edilmesini önermekteki amacım bu" dedi.

Güçlü bir Çin'in hiçbir anlamda dünya için tehdit oluşturmadığını vurgulayan Xi, ortak kalkınma arayışında Sırbistan da dahil olmak üzere tüm ülkelerle işbirliğini güçlendirmek istediklerini söyledi.

Çin-Sırbistan ilişkilerinde yeni bir sayfa açmak üzere Vucic ile yakın iletişimi sürdürmek ve birlikte çalışmak için sabırsızlandığını ifade eden Xi, böylece ikili ilişkileri yönlendirme ve yeni dönemde iki halka fayda sağlayacak şekilde ortak geleceğe sahip bir Çin-Sırbistan topluluğu inşa etmede daha fazla başarının teşvik edilebileceğini kaydetti.

Etkinliğin ardından Vucic ve eşi, Xi ve Peng'e havaalanına kadar eşlik etti.

Kaynak: Xinhua / Güncel

Xi Jinping Sırbistan Dünya Diplomasi Dış Politika Dünya Güncel Haberler

Esenyurt'ta mide bulandıran görüntüler! Dükkanına gelen çocuğu dövdü, yetmedi annesini taciz etti

Esenyurt'ta mide bulandıran görüntüler! Dükkanına gelen çocuğu dövdü, yetmedi annesini taciz etti

Eşini evde başkasıyla yakaladı! İkisini de öldürüp intihar etti

Eşini evde başkasıyla yakaladı! İkisini de öldürüp intihar etti

Suriye'yi karıştıran iddia: Beşar Esad'ın eşi Esma Esad hayatını kaybetti

Suriye'yi karıştıran iddia: Beşar Esad'ın eşi Esma Esad hayatını kaybetti

Bakmadan Geçme

4 Haziran 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 4 Haziran Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 4 Haziran Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 4 Haziran Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 4 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 4 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Almanya Ukrayna maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Almanya Ukrayna maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Almanya Ukrayna maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Almanya Ukrayna maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Almanya Ukrayna maçı CANLI izle! (HD) 3 Haziran Almanya Ukrayna maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Erden Timur basın toplantısı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Aile destek ödemesi ne zaman yatacak 2024? #129300 İngiltere Bosna Hersek maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) İngiltere Bosna Hersek maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Mbappe hangi takımda, Real Madrid'de mi? Lewandowski Fenerbahçe'ye gelecek mi? Fenerbahçe Robert Lewandowski ile görüştü mü, transfer edecek mi? Lukaku Fenerbahçe'ye gelecek mi? Fenerbahçe Lukaku'yu transfer edecek mi? Mourinho açıkladı İngiltere Bosna Hersek maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! İngiltere Bosna Hersek maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bayram öncesi emekli maaşları yatacak mı 2024? #129300
Kabine yarın toplanıyor! Masada, Kurban Bayramı tatili dahil 3 kritik konu var

Kabine yarın toplanıyor! Masada, Kurban Bayramı tatili dahil 3 kritik konu var

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title