Haberler

Vona'nın Yunus Emre Türk Kültür Merkezi'ni Ziyareti

Vona'nın Yunus Emre Türk Kültür Merkezi'ni ziyareti- Jobbik Partisi Genel Başkanı Vona, Budapeşte Yunus Emre Türk Kültür Merkezi'ni ziyaret etti Jobbik Partisi'nin Genel Başkanı Gabor Vona, Budapeşte Yunus Emre Türk Kültür Merkezi'ni ziyaret etti.

Vona'nın Yunus Emre Türk Kültür Merkezi'ni ziyareti- Jobbik Partisi Genel Başkanı Vona, Budapeşte Yunus Emre Türk Kültür Merkezi'ni ziyaret etti Jobbik Partisi'nin Genel Başkanı Gabor Vona, Budapeşte Yunus Emre Türk Kültür Merkezi'ni ziyaret etti. Macaristan'da son yapılan seçimlerde ikinci büyük parti konumuna yükselen Jobbik Partisi'nin Genel Başkanı Vona, Dış İlişkiler Sorumlusu ve Milletvekili Marton Gyöngyösi ile partinin Türkiye sorumlusu Georgina Bernarth, Budapeşte Yunus Emre Türk Kültür Merkezi'ni ziyaret etti.Gabor Vona ve beraberindekilerle makamında bir araya gelen Budapeşte Yunus Emre Türk Kültür Merkezi Müdürü Yakup Gül, ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirterek, "Türkçe kurslarımız ve Türkçe kurslarımızın yanında çeşitli kültürel faaliyetlerin içerisinde bulunuyoruz. Özellikle Budapeşte'de Macar halklarının yoğun ilgisinden dolayı ayrıca memnuniyet duyduğumu ifade etmek isterim" dedi.Yunus Emre Enstitüsü olarak siyaset yapmadıklarına da değinen Gül, hedeflerinin iki halk arasındaki kültürel ilişkileri daha üst seviyeye taşımak olduğunu kaydetti.Budapeşte Yunus Emre Türk Kültür Merkezi Eğitim Koordinatörü Serdar Büyükutku ise Macar Türkologların yaptığı çalışmaların tarihe ışık tuttuğunu, Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Hayati Develi'nin de bir Türkolog olduğuna değinerek, "Bu alanda yapılacak çalışmalar Türk-Macar dostluğuna ışık tutacaktır" dedi.Büyükutku ayrıca, eski Türk dillerinden Çuvaşca ve Macarcanın benzerlikleri olduğunu söyledi ve bu alanda yapılacak çalışmaların önemine değindi.Jobbik Partisi Genel Başkanı Gabor Vona da Türk kültür merkezini iki ayrı kimliğiyle ziyaret ettiğini belirterek, "Jobbik Partisi Genel Başkanı olmamın yanı sıra Macaristan Parlamentosu Türk-Macar Dostluk Grubu başkanıyım. Ancak buraya siyaset konuşmaya değil, aynı soydan gelen, kardeş milletler olan Macarların ve Türklerin kültürel olarak nasıl daha fazla yakınlaşabileceklerini konuşmaya geldim" dedi.Budapeşte Türk Kültür Merkezi'nin açılışına da katıldığını sözlerine ekleyen Vona, merkezin çalışmalarını ilgiyle ve memnuniyetle yakından takip ettiğini, bu yüzden birlikte projeler üretmek istediklerini belirtti.Bu projelerinden biri olarak belediye başkanlığını kazandıkları Törökszentmiklos şehri kültür merkezi'nde bir bölümü Macar-Türk Dostluğu için ayırmak istediklerini ifade eden Vona, bölgede Osmanlı döneminde yaşanan gelişim nedeniyle bu şehrin Szent Miklos olan ismine Macarcada Türk anlamı taşıyan Török kelimesinin eklendiğini söyledi.Gabor Vona ve beraberindeki heyete ziyaret sırasında Türk kahvesi ve Türk tatlıları ikram edildi. -Vona'nın Yunus Emre Türk Kültür Merkezi'ni ziyareti

Kaynak: AA / Güncel

Yunus Emre Türk Macaristan Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ünal Aysal kimdir, daha önce GS başkanı oldu mu? Ünal Aysal zengin mi, serveti ne kadar? 2 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 2 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 2 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 2 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 2 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Sasa Obradovic Zeljko Obradovic kardeş mi? Sait Toktaş kimdir? Şehit Piyade Uzman Çavuş Sait nereli, kaç yaşında, memleketi neresi? Cenaze namazı nerede kılınacak? PSG Şampiyonlar Ligi kazandı mı? PSG Şampiyonlar Ligi kupası var mı? PSG - B.Dortmund kaç kaç, maç bitti mi? PSG – B.Dortmund ÖZET – GOLLER izleme linki var mı? Süheyl Batum kimdir? Süheyl Batum zengin mi, serveti ne kadar? FED faiz kararı ne oldu? FED faiz indirdi mi, artırdı mı 1 Mayıs 2024? Ankara'da yarın okullar tatil mi 2 Mayıs Perşembe? Fenerbahçe Beko Monaco maçı hangi kanalda, saat kaçta? EUROLİG Fenerbahçe Beko Monaco Basket maçı CANLI ŞİFRESİZ izleme linki var mı? Giresun Belediye Başkanı hangi partiden? Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse kimdir? Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu? PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title