Haberler

Van depreminin 2. yılı Valilik etkinlikleri

Van'da 2011 yılında meydana gelen depremlerde hayatını kaybedenler, Van Valiliğinin düzenlediği etkinliklerle anıldı.

Van'da 2011 yılında meydana gelen depremlerde hayatını kaybedenler, Van Valiliğinin düzenlediği etkinliklerle anıldı.

Van depreminin 2. yılı dolayısıyla kent merkezi ve Erciş ilçesinde çeşitli anma programları düzenledi. Sabah saatlerinde depremde hayatını kaybeden 644 kişi anısına fidan dikimiyle başlayan program daha sonra İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğünde devam etti.

Depremde hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulunulmasıyla başlayan programda, AFAD arama kurtarma ekiplerinin deprem sonrası çektiği fotoğraflardan oluşan serginin açılışı yapıldı.

Daha sonra Akköprü Mezarlığına giden Vali Aydın Nezih Doğan ve beraberindekiler, depremde hayatını kaybeden anne ve 2 çocuğunun mezarına karanfil bıraktı.

İl Müftüsü Nimetullah Arvas'ın okuduğu dua sonrası gazetecilere konuşan Vali Doğan, kentte yaşanan iki büyük deprem sonrası 644 kişinin hayatını kaybettiğini hatırlattı.

Hatayını kaybedenler için üzüntülü olduklarını kaydeden Doğan, "Tabii bunlar acı günler. Ama hayatın normalleşmesi için de el birliğiyle bir şeyler yapmak gerekiyordu. Devletimiz bu noktada üzerine düşen sorumlulukları yerine getirdi. 17 bin 489 konutu hazırladı ve bu konutlar hak sahibi vatandaşlarımıza verildi. Şu anda köylerimizde yine Evini Yapana Yardım (EYY) metoduyla yardımlarımız devam ediyor. Dolayısıyla hak sahibi olup da devletin mağdur bıraktığı kimse kalmadı" dedi.

Doğan, afetlerin aynı zamanda sosyal bir hadise olduğunu, sosyal açığı gidermek üzere de geçmişe göre daha kuvvetli bir devlet olgusu oluştuğunu bildirerek, şöyle konuştu:

"Şunu rahatlıkla söyleyebiliriz ki Van'da afetten zarar gören her bir derslik yerine en az 3 derslik ilave edilmiştir. Afetten sonra 76 milyon bir araya geldi ve ülkenin herhangi bir noktasında bir sıkıntı olduğunda, ülkenin diğer taraflarında yaşayan insanlarımız bu sıkıntıları bertaraf etmek için el birliği içerisine girmiş oldular. Sadece afetlerde değil, her zaman bu birlikteliği göstermemiz lazım. Ama afetlerde gösterilmiş olması son derece memnuniyet verici. Afetten sonra hayatın normale dönüşü ile ilgili tüm yapılması gerekenler yapıldığı an, bu ilin ekonomik ve sosyal alanda dünyanın herhangi bir bölgesiyle rekabet edecek bir donanıma sahip olması oluşur. Bizim de mücadelemiz budur. İnşallah burada bundan sonra daha çok ekonomiyi, kültürü konuşacağız. Bu şekilde zaman içerisinde açığı gidermiş olacağız."

Mezarlık ziyaretinin ardından Van Emniyet Müdürlüğü ve İl Müftülüğü tarafından Ulu Camide düzenlenen mevlit programına katılan Doğan ve beraberindekiler, deprem şehitleri için dua etti.

Mevlit sonunda AFAD ve Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekipleri, vatandaşlara şeker ve lokum dağıttı.

Programa Emniyet Müdürü Ümit Yurdakul, İl Jandarma Komutan Vekili Albay Erkan Sandıkçı, AFAD İl Müdürü Cafer Giyik, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Nimetullah Arvas Nezih Doğan Aydın Erciş Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Roma Bayer Leverkusen maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Roma B.Leverkusen maçı kaç kaç, canlı maç skoru! 2 Mayıs Survivor ödül oyununu kim kazandı, 2 Mayıs Perşembe ödül ne? Altınay Savunma halka arz ne zaman? Altınay Savunma Sanayi halka arz kaç lot veriyor, eşit mi oransal mı, hisse fiyatı ne, ne zaman borsada işlem göre Chelsea Tottenham maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Chelsea Tottenham maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Koç Metalurji halka arz ne zaman? Koç Metalurji Sanayi halka arz kaç lot veriyor, eşit mi oransal mı, hisse fiyatı ne, ne zaman borsada işlem görecek? Chelsea Tottenham maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Chelsea Tottenham maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Aston Villa Olympiakos maçı CANLI izle! 2 Mayıs A.Villa Olympiakos maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Bedelli askerlik ne kadar olacak 2024? Dilber hangi kanalda? Dilber dizi nasıl izlenir? LA Clippers Dallas Mavericks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 3 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Boston Celtics Miami Heat NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 3 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Roma Bayer Leverkusen maçı CANLI izle! 2 Mayıs Roma B.Leverkusen maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? YENİŞEHİR EVLERİ Emlak Konut THY ARNAVUTKÖY konut kura çekilişi ne zaman? CANLI izleme linki var mı? Chelsea Tottenham maçı CANLI izle! 2 Mayıs Chelsea Tottenham maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Özgür Özel ne konuştu? Erdoğan-Özel görüşmesinin sonuçları!
title