Haberler

Van, Amerika'nın Kahvaltı Rekorunu Kırmaya Hazırlanıyor

Van Ticaret ve Sanayi Odası (TSO), Amerika'dan sonra dünyanın en kalabalık kahvaltı sofrası rekorunu kırmak için harekete geçti.

Van Ticaret ve Sanayi Odası (TSO), Amerika'dan sonra dünyanın en kalabalık kahvaltı sofrası rekorunu kırmak için harekete geçti. Rekoru kırmak için Guinness Türkiye Temsilciliğine başvurduklarını açıklayan Van TSO Başkanı Necdet Takva, "Bu rekoru 30 bin kişiyle 1 Haziran'da kırmayı düşünüyoruz. Hazırlıklarımız başladı" diye konuştu.

Van TSO Başkanı Necdet Takva, kahvaltısıyla meşhur Van'da "Dünyanın en kalabalık kahvaltı sofrası" rekorunu kırmak için Guinness Türkiye Temsilciliği'ne başvurdu. Guinness Türkiye Temsilciliği ile yaptıkları görüşmede 'Dünyanın en kalabalık kahvaltı sofrası' kategorisinde yarışma konusunda ortak karara vardıklarını belirten Takva, "Daha önce en uzun sofrayıı kurmak istiyorduk. Onlarla görüştük en uzun kahvaltı sofrasını tasarlayamayacaklarını söylediler. Bunu en kalabalık sofraya dönüştürdük. Bunun için en ideal olan yerinde Van Kalesi arkasındaki Kültür Parkı'nda olacağını kararlaştırdık" dedi.

REKOR AMERİKA'DA

Kültür Parkı'nda 30 bin kişinin katılımıyla yapılacak organizasyon için 600 kişilik bir güvenliğe ihtiyaçları olacaklarını belirten Takva, şöyle devam etti:

"Toplam bir saatlik giriş belirlediler. Havadan, hem de karadan kameralarla tespitler yapılacak. Burada 600 kişilik güvenliğe ihtiyacımız olacak. Başvurumuzu yaptık fakat bu herkesin ortak bir projesi olacak. Herkesten destek bekliyoruz. Rekor şuanda 19 bin 480 kişiyle Amerika'da. Umarım çok güzel bir organizasyonla bu rekoru kırarız. Bunun içinde herkesten destek bekliyoruz."d

VAN KAHVALTISI DÜNYA LİDERLERİN DE GİDECEK

Gelecek konuklara kutular içinde park girişinde Van kahvaltısını vereceklerinide anlatan Tavkva, şöyle dedi:

"Rekor denemesinden önce Putin, Merkel, Obama gibi dünyanın önemli liderlerine de Van Kahvaltısı paketi göndereceğiz. Tabii ki Türkiye Cumhurbaşkanı ve Başbakanına da gönderecegiz. Rekor denemisini 1 Haziran'da yapmamızın nedeni ise aynı tarihlerde İnci Kefali'nin muhteşem göçünün olması. Rekor denemesine gelenler dünyada sadece 2 yerde görülebilen bu muhteşem görsel şöleni izlemelerini istiyoruz. Rekor denemesi şölen havasında geçecek. 7 bölgeden 7 folklor ekibini de Van'a davet edeceğiz." - Van

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kapıcılar Kralı ne zaman nerede çekildi? Kapıcılar Kralı konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Atla Gel Şaban konusu ne, oyuncuları kimler, film nerede çekildi? Atla Gel Şaban filmi hangi il ve ilçede çekildi, hangi yıl yapımı? Hipodrom nerede? Atla Gel Şaban filmi nasıl bitiyor? Atla Gel Şaban final sahnesi İZLE! Atla Gel Şaban sonunda ne oluyor? Teşkilat CANLI İZLE! Teşkilat 105.bölüm izle! Teşkilat yeni bölüm izleme linki! Teşkilat dizisi yeni bölüm FULL HD İZLE! 28 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 28 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 28 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 28 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İYİ PARTİ'NİN YENİ GENEL BAŞKANI KİM OLDU? Meral Akşener'in yerine kim geçti? Eski Fenerbahçe yıldızı Papiss Cisse kaç TL'ye futbol oynuyor? Beşiktaş neden kırmızı kart yedi? #9917 Beşiktaş sahada neden 10 kişi? Fenerbahçeli İsmail Yüksek neden oyuna devam edemedi? İsmail Yüksek'e ne oldu? İYİ Parti Genel Başkan seçimi üçüncü tura mı kaldı? İYİ Parti'de seçim ne oldu, sonuç ne? GÜNAY KODAZ KİMDİR? İYİ Parti Genel Başkan adayı Günay Kodaz nereli, kaç yaşında? MEHMET TOLGA AKALIN KİMDİR? İYİ Parti Genel Başkan adayı Mehmet Tolga Akalın nereli, kaç yaşında? MÜSAVAT DERVİŞOĞLU KİMDİR? İYİ Parti Genel Başkan adayı Müsavat Dervişoğlu nereli, kaç yaşında? KORAY AYDIN KİMDİR? İYİ Parti Genel Başkan adayı Koray Aydın, nereli, kaç yaşında?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title