Haberler

Vali Yüksel: Türk Gümrükçülerinin Dünya Gümrük Gününü Kutluyorum

Orta Anadolu Gümrük ve Ticaret Bölge Müdür Vekili Hayrettin Coşkun, Dünya Gümrük Günü nedeniyle Ankara Valisi Alâaddin Yüksel'i makamında ziyaret etti.

Orta Anadolu Gümrük ve Ticaret Bölge Müdür Vekili Hayrettin Coşkun, Dünya Gümrük Günü nedeniyle Ankara Valisi Alâaddin Yüksel'i makamında ziyaret etti.Vali Yüksel, dünya gümrüklerinin uluslararası ticaretin önemli bir kısmını oluşturduğunu belirterek, " Türkiye'nin ekonomik yapısının temel taşlarından olan Türk Gümrükçülerinin dünya gümrük günü kutlu olsun" dedi.

Ankara Valisi Alâaddin Yüksel, dünya gümrüklerinin uluslararası ticaretin önemli bir kısmını oluşturduğunu, gümrük sisteminde iç ve dış iletişimin çok önemli olduğunu, bilgi paylaşımının ise olmazsa olmazı ifade ettiğini belirterek "Bu nedenle, 2014 Dünya Gümrük Günü sloganının "İletişim: daha iyi bir işbirliği için bilgi paylaşım' olarak belirlenmesinin doğru bir tespit olduğunu düşünüyorum" ifadelerini kullandı. Vali Yüksel dünya pazarlarında, Türkiye ticaretinin geliştirilmesinde ve kolaylaştırılmasında önemli rol oynayan gümrük işlerinde kolay ticaretin sağlanmasından geçtiğini belirterek, "Türk Gümrüğünün personel yapılanmasının, fiziki şartlarının, teknik donanımlarının her geçen gün daha çok gelişmektedir" dedi.

Kaynak: ANKA / Güncel

Dünya Gümrük Günü Alaaddin Yüksel Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title