Haberler

Vali Yüksel: Okullarda Derslik Başına Düşen Öğrenci Sayısını 30'ların Altına Düşürmeyi Hedefliyoruz

Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, Ankara'da okullarda derslik başına düşen öğrenci sayısını 30'ların altına düşürmeyi hedeflediklerini belirterek, "Eğitime harcanan her kuruş, çocukları aydınlatan birer meşaleye dönüşecektir.

Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, Ankara'da okullarda derslik başına düşen öğrenci sayısını 30'ların altına düşürmeyi hedeflediklerini belirterek, "Eğitime harcanan her kuruş, çocukları aydınlatan birer meşaleye dönüşecektir. Dünyada sürdürülebilir kalkınmanın yegane yolu da eğitimden geçmektedir" dedi.

Yüksel, İlçe Kaymakamları ile bir araya gelerek mahalli idareler seçimlerinde alınması gereken önlemler ile 2014 yılı ilk genel değerlendirme toplantısını gerçekleştirdi. Ankara'da öncelikle yapılması gerekenin, "Ankara'yı farklılaştırma stratejilerini etkinleştirerek, takım oyunu oynama gayretini 2014 yılında daha da arttırmak" olduğunu söyleyen Yüksel, şunları ifade etti:

"Yatırım ve hizmetlerin, İl Valisi olarak başta ben olmak üzere siz Kaymakamlarımızla takım çalışması ruhuyla üstün gayret ve sorumlu hizmet anlayışı içerisinde doğru planlayarak, derhal uygulayarak ve aralıksız denetleyerek zamanında ve amaca uygun olarak gerçekleştirme azim ve kararlılığı içerisinde olmamız gerektiğini bilhassa belirtmek isterim. Dinamik nüfusu, yöresel zenginlikleri, doğal kaynakları, eğitilmiş insan gücü, eğitimde kaliteyi yakalamış okulları, üniversiteleri, yüksek tarım potansiyeli, kümeleşme kabiliyeti gelişmiş OSB'leri, etkili teknoparkları, şifa dağıtan sağlık kuruluşları, hızlı ve konforlu hava, kara ve demiryolları ağları, uluslararası kurumları ve yaygın sivil toplum örgütleriyle Başkent Ankara sosyal, kültürel, ekonomik, beşeri ve entelektüel yapılanmasıyla tam bir dünya kentidir. Bir şehrin uluslararası rekabet pozisyonunun bilinmesi ve buna göre rekabet stratejilerinin somut biçimde belirlenerek geliştirilmesi o şehirde sorumluluk üstlenmiş idari oyuncuların yapması gereken en önemli husustur. Hepimiz biliyoruz ki, dünya şehri yaratmada esas olan, sürdürülebilir rekabet avantajının yakalanmasıdır. Bunun yegane yolu da kentsel kalitenin arttırılması, Ankara'nın marka gücünün yükseltilmesidir."

-EĞİTİMDE ÜÇ ANA BAŞLIK-

Yüksel, eğitimde üç ana başlığa önem verdiklerini belirterek, "Bunlar; okullarımızın fiziki alt yapılarının iyileştirilmesi, teknolojik erişim kabiliyeti ve eğitimin kaliteli olmasıdır. Ankara'da okullarda derslik başına düşen öğrenci sayısını 30'ların altına düşürmeyi hedefliyoruz. Eğitime harcanan her kuruş, çocukları aydınlatan birer meşaleye dönüşecektir. Dünyada sürdürülebilir kalkınmanın yegane yolu da eğitimden geçmektedir" dedi.

Tasarruf tedbirleri ve enerji verimliliği konusunda bilinçlendirme amaçlı eğitim çalışmalarına da önem verilmesini isteyen Yüksel, kamu kurum ve kuruluşlarında bina enerji sorumluları ve yöneticilerine yönelik enerji verimliliğine esas eğitim toplantılarının sürdürülmesini istedi.

Yaklaşan mahalli idareler seçimlerinde alınması gereken tertip ve tedbirleri de anlatan Yüksel, seçimlerin yargının denetim ve gözetiminde yapıldığını, seçimlerin kanunlar çerçevesinde yapılması, demokratik anlayış içerisinde, her türlü baskılardan uzak, güven ve huzur içinde gerçekleştirilmesinin Ankara'da temel amaç olduğunu kaydetti.

Kaynak: ANKA / Güncel

Alaaddin Yüksel Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title