Haberler

Vali Yüksel: İnsan Haklarına Saygı Gösterilmesi Temel Amacımızdır

Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi'nin vazgeçilmez bir insanlık sözleşmesi olduğunu belirterek, "İnsan haklarının korunması ve hak ihlallerinin önlenmesi bütün devletlerin ve hiç kuşku yoktur ki her insanın öncelikli"...

Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi'nin vazgeçilmez bir insanlık sözleşmesi olduğunu belirterek, "İnsan haklarının korunması ve hak ihlallerinin önlenmesi bütün devletlerin ve hiç kuşku yoktur ki her insanın öncelikli görevi olmalıdır" dedi.

Ankara Valisi Yüksel, Dünya İnsan Hakları Günü nedeniyle yayımladığı mesajında, Ankara İl İnsan Hakları Kuruluna 2013 yılında yapılan başvuruların genel olarak sağlık ve hasta hakkı, kötü muamele, sosyal güvenlik hakkı ve çevre hakkı ihlallerinden oluştuğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Ankara İl İnsan Hakları Kuruluna, kuruluşundan bugüne kadar insan hakları İhlalleri ile ilgili olarak toplam 921 başvuru yapıldı. Bunların 137 tanesi şikayet kutularına, 8'i faks/dilekçe ile 283'ü mektupla ve 493 tanesi elektronik posta yoluyla yapıldı. Bu süre içerisinde İnsan Hakları İl Kurulu 134 toplantı gerçekleştirdi ve bu toplantılarda bin 336 karar alındı."

Vali Yüksel, mesajının son bölümünde ise "Ankara İli kamu yönetiminde, bürokratik kültürden vatandaş odaklı hizmet kültürüne geçilmesi ve insan haklarına mutlak saygı gösterilmesi temel amacımızdır" dedi.

Kaynak: ANKA / Güncel

Alaaddin Yüksel Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title