Haberler

Vali Erol Ayyıldız Nazilli Bozyurt Köyü İlkokulu'nun Temel Atma Törenine Katıldı

Güncelleme:

Vali Sayın Erol Ayyıldız, çürüdüğü gerekçesiyle yıkılan 2 derslikli ilköğretim okulunun yerine yapılacak olan 8 derslikli okul binasının temel atma törenine katıldı.

Nazilli'ye iki kilometre mesafedeki Bozyurt Köyü'nde 60 yıl önce Adnan Menderes tarafından yapılan ve bakımsızlıktan çürüdüğü gerekçesiyle yıkılan 2 derslikli ilköğretim okulunun yerine yapılacak olan 8 derslikli iki katlı binanın temel atma törenine Vali Sayın Erol Ayyıldız, Ak Parti Aydın Milletvekilleri Ali Gültekin Kılınç ve Mehmet Erdem, MHP Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak, Nazilli Kaymakamı Mehmet Okur, Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, İsabeyli Belediye Başkanı Bekir Kuvvet Erim, İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, Nazilli Milli Eğitim Müdürü Faruk Ercan, Siyasi parti temsilcileri, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı. Okul hakkında teknik bilgiler veren Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, konuşmasında, "11 Ocak 2014 tarihinde bitirilmesi planlanan okulun 702 bin Liraya mal olacağını, Okulun, Eycelli ve Şimşelli Köyleri'nin yanı sıra Tuzakdere Mahallesi'nde oturan çocuklar için de taşımalı eğitim vereceğini" belirtti.

Törende Aydın Milletvekilleri Mehmet Erdem, Gültekin Kılınç ve Ali Uzunırmak birer konuşma yaparak okulun hayırlı uğurlu olmasını dilediler.

Daha sonra törende bir konuşma yapan Vali Sayın Erol Ayyıldız, Aydın'da ilk temel atma törenini Bozyurt İlkokulunun temelini atarak gerçekleştirdiğini belirterek, "Geleceğimizin teminatı çocuklarımız için yeni bir bilim ve irfan yuvasının temelini atmanın sevincini yaşıyoruz. Okulumuz köyümüze, ilçemize, ilimize ve ülkemize hayırlı uğurlu olsun" dedi.

Konuşmasında Milli Eğitim Bakanlığı'nın kentte 60 milyon Liralık yatırım planladığını, bu miktarın da Aydın'da eğitim ve öğretim meselesi çözümüne büyük katkılar sağlayacağını ifade eden Vali Ayyıldız, " Aydın'da eğitim durumu nedir diye sorduğumda, eğitim ve öğretim meselesini Aydın'da 2 yılda çözüleceğini söylediler. 81 il içerisinde başarı durumumuz iyi dediler. Bu da benim için müjde oldu. Eskilerin çok güzel bir sözü vardır. Toplam kaliteye yolculuk ediyorsanız yakaladığınız her şey sizin için bir başarısızlıktır. Biz yakaladığımız her şeyi başarısızlık sayıp daha iyisi için çalışacağız. Dolayısıyla her şey bina değil. Kaliteyi ve kalifeyi de artırmak idareciler olarak, ilin Valisi olarak bizlerin ve bürokrat olarak öncelikle eğitim camiasının ve daha sonra ebeveynlerin vazifesidir. Biz bizlere düşeni yapmak zorundayız. Üstadın dediği gibi ' zaman ve mekan baba aittir deyip sağa sola bakmadan, yukarı aşağı dönmeden mukaddes yüke hamal olacak evlatlarımızı yetiştirmek durumundayız. Buradan yetişen evlatlarımızda ebeveynlerine yakışır bir vaziyette mukaddes yüke hamal olacak, ülkemizi çağdaş medeniyet seviyesine değil, daha üstüne çıkaracak. Bu anlamda da dünyada önder ve örnek olacak bir ülke haline getirecek evlatlara sahip oluruz. Ben bu mukaddes yüke hamal olacak gençlerin yetişeceğine inanıyorum." ifadelerini kullandı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Ali Uzunırmak Erol Ayyıldız Nazilli Aydın Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title