Haberler

Vakıflılı Üreticiler Zeytinburnu'ndaki Organik Halk Pazarında

Güncelleme:

Zeytinburnu Belediyesi Ve Ekolojik Üreticiler Derneği İşbirliği İle Açılacak Olan Organik Halk Pazarında, Geçimini Organik Tarım İle Sağlayan Vakıflı Köylüleri De Tezgah Açacak

İstanbul'un 7. organik halk pazarı Zeytinburnu'nda açılıyor. Zeytinburnu Belediyesi ve Ekolojik Üreticiler Derneği işbirliği ile oluşturulan organik pazarı diğerlerinden farklı kılan ise, Türkiye'nin tek Ermeni köyü olan ve geçimini tamamen organik tarımla sağlayan Hatay'ın Samandağ İlçesi'ne bağlı Vakıflı köylülerinin de tezgah açacak olması.

İstanbul'da ilk kez 2006 yılında açılan ve sayıları giderek artan organik pazarlara bir yenisi ekleniyor. Zeytinburnu Belediyesi. Merkezefendi Geleneksel Tıp Derneği ve Ekolojik Üreticiler Derneği, İstanbul'un 7. Organik halk pazarını Zeytinburnu'nda açıyor.

Merkezefendi Camii Külliyesi'nin yanında kurulacak olan pazar, 30 Ekim Cumartesi günü saat 11:00'de düzenlenecek törenin ardından vatandaşlara hizmet vermeye başlayacak. Organik halk pazarında Marmara, Ege, Akdeniz, Karadeniz, İç Anadolu gibi bölgelerin gerçek tatlarını İstanbullularla buluşturacak. Ancak Zeytinburnu'nda açılacak olan bu pazarı, İstanbul'daki diğer organik pazarlardan çok farklı.

Türkiye'nin tek Ermeni köyü olan, Hatay'ın Samandağ ilçesine bağlı Vakıflı köylüleri de burada tezgah açarak yörenin en doğal ürünlerini İstanbulluların beğenisine sunacak.

Konuyla ilgili bilgi veren Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, ilçede organik halk pazarı kurma fikrinin 2008 yılında Vakıflı Köyü'ne yaptığı bir ziyaret sırasında oluştuğunu söyledi.

Çok şirin bir köy olan Vakıflı halkının geçimini organik tarımla sağladığını gördükten sonra Zeytinburnu'nda organik halk pazarı kurmaya karar verdiğini anlatan Başkan Aydın "Vatandaşlarımız her şeyin doğalını ve organiğini bu pazarda bulacak. Vakıflı köylüleri de açılışımızda bulunacaklar ve kendi yörelerinin ürünlerini burada pazarlayacaklar. Ben Ermeni vatandaşlarımıza böylesine anlamlı bir projeye destek verdikleri için teşekkür ediyorum" dedi.

Başkan Aydın, Zeytinburnu'ndaki halk pazarının Kültür Vadisi'nin tam ortasında oluşturulduğunu da belirterek "Zeytinburnu Organik Halk Pazarı'nın bir diğer farklı yönü ise kültür vahasının tam ortasında yer alması. Pazara gelen vatandaşlar sadece alışveriş yapmakla kalmayacak, aynı zamanda hemen yakında bulunan Türkiye'nin tek Tıbbi Bitkiler Bahçesi, Balıklı Rum ayazması, Panoroma 1453 Müzesi, Yenikapı Mevlevihanesi, Merkezefendi Külliyesi, eski Türk evleri gibi önemli tabiat - kültür merkezlerini de rahatlıkla dolaşma imkanı bulabilecekler.

Bölgede otopark sorunun olmaması da vatandaşlarımız için büyük bir kolaylık olmuş olacak. Tüm İstanbul halkını her Cumartesi kurulacak olan Organik Halk Pazarı'na davet ediyorum" şeklinde konuştu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title