Haberler

'Urfa Demokrasi Güçleri' Silvan'a Gidiyor

Güncelleme:

DBP Şanlıurfa İl Başkanı Leyla Coşkun, 'Urfa demokrasi güçleriyle' Diyarbakır'ın Silvan ilçesine gideceklerini söyledi.

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde uygulanan sokağa çıkma yasağını protesto edeceklerini kaydeden Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Şanlıurfa İl Eş Başkanı Leyla Coşkun 'Urfa demokrasi güçleriyle' Silvan'a gideceklerini söyledi.

DBP Şanlıurfa İl Binasında basın açıklaması yapan Coşkun'a Halkların Demokratik Partisi (HDP) Şanlıurfa İl Eş başkanları Sevda Çelik Özbingöl, Rıdvan Yavuz, HDP İlçe Başkanları ve diğer partililer eşlik etti.

Baskıların 7 Haziran seçiminden sonra başladığını belirten Coşkun, "AKP'nin, 7 Haziran sivil darbesi ile parlamento kapatılmış Türkiye halkının iradesi yok sayılmıştır. Demokrasi bloğunun, 7 Haziran seçim başarısı kabul görmemiş, 1 Kasım seçim senaryosu ile kazanımları ortadan kaldırılma amaçlanmıştır. 1 Kasım Seçim stratejisinin temelinde demokrasi bloğunu baraj altında bırakma AKP hegemonyasını Türkiye'de egemen klima ve neticede alternatifsizlik oluşturulma amaçlanmıştır. Bu amacın gerçekleştirilmesi için hukuk dışı ve anti demokratik tüm uygulamalar hayata geçirilmiştir" dedi.

'7 HAZİRAN RUHUNA SAHİP ÇIKIYORUZ'

1 Kasım'da yapılan seçim sonuçlarının norma bir seçimin sonuçlarıymış gibi kabul etmenin mümkün olmadığını dile getiren Coşkun, "Bir yandan muhalif basın ve tüm sesler kesilerek tepkisiz, refleksiz bırakıp kendisine biat ettirilmek isterken, diğer yandan direnen kesimleri siyasi soykırım operasyonları ile tasfiye etmek istemiştir. AKP bu politikaları sistematik bir temelde geliştirirken ortam tamamıyla terörizme edilerek bir yandan milliyetçilik duygular kışkırtılarak parti binaları saldırıya uğratılmış, diğer yandan da linç kampanyaları ile muhaliflere siyasi ve fiziki yönelimlere ortam hazırlamıştır. Sıkıyönetimi arattıran bu ortam ile 1 Kasım'ın seçim sonuçları adım adım hazırlanmıştır. Oysa seçim süreçleri demokratik ve eşit koşullarda gerçekleşmesi gereken en demokratik süreçler olarak gelişir. Böylesi bir koşul 1 Kasım seçim sürecinde yaşanmadığı için demokrasi bloğu, 1 Kasım seçim sonuçlarını normal bir seçim olarak görmemektedir. Dolayısıyla normal olmayan bu seçim sonuçlarını siyasal olarak değerlendirmek inkar ve imha siyasetini meşrulaştırmaktadır. 1 Kasım seçim sürecini ve sonucunu böyle değerlendiriyor ve 7 Haziran seçim ruhunu sahipleniyoruz"diye konuştu.

'URFA DEMOKRASİ GÜÇLERİYLE SİLVAN'A GİDECEĞİZ'

İmhacı ve inkarcı çizginin sistematik ve kesin bir biçimde devam edeceğini söyleyen Coşkun,
"Seçim öncesi Diyarbakır, Suruç, Ankara saldırıları ve 1 Kasım seçim sonrası Gever Sur, Cizre ve Silvan saldırıları bütünlüklü olarak devlet politikasının ifadesi olmuştur. Parti olarak, bu politikalara karşı özgürlüğünü koruma ve demokratik eylem selliği geliştirme ve yaygınlaştırma hamlesini benimseyeceğimizi belirtiyoruz. Bunun için, AKP'nin demokrasi bloğuna karşı geliştirdiği tüm yönelimleri kendimize yapılmış olarak değerlendiriyoruz. Silvan ilçemiz 9 günlük bir kuşatma içerisindedir. Silvan'daki sokağa çıkma yasağının bir an önce kaldırılmasını istiyoruz. Yarın (bugün) sabah itibarı ile Urfa demokrasi güçleriyle Silvan'a hareket edeceğiz. Devlet ve AKP'nin baskıcı, otoriter, militarist ve yasakçı zihniyetine karşı 'Sokaklardayız, Direniyoruz ve Yasalar' Tanımıyoruz' sloganı ile bundan sonra tüm antidemokratik tutumlara karşı tüm demokrasi güçleriyle el ele hukuki ve demokratik eylemlerle alanlarda olacağız" ifadelerini kullandı.

IŞIK SÖNDÜRME VE İŞ BIRAKMA EYLEMİ YAPILACAK

Yapacakları diğer eylemleri de açıklayan Coşkun sözlerini şöyle tamamladı: "Silvan'a uygulanan abluka bitene kadar her akşam saat 20.00'de ışık söndürme, ses çıkarma ve kapı önüne çıkma, gündüz saat 13.50'de 10 dakika ile tüm üyelerimiz ve çalışanların işlerini bırakıp kapı dışına çıkılarak ve belirtilen 'slogan pankartı' ile 10 dakikalığına protesto eylemi yapacağız. Tüm Urfa halkına, demokratik eylem çizgisini geliştirme çağrımızı yineliyor ve tüm halkımızı yarın öz yönetimleri sahiplenmeye, Silvan ile dayanışmaya davet ediyoruz."
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Güncel

Halkların Demokratik Partisi Diyarbakır Silvan Yerel Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ünal Aysal kimdir, daha önce GS başkanı oldu mu? Ünal Aysal zengin mi, serveti ne kadar? 2 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 2 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 2 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 2 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 2 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Sasa Obradovic Zeljko Obradovic kardeş mi? Sait Toktaş kimdir? Şehit Piyade Uzman Çavuş Sait nereli, kaç yaşında, memleketi neresi? Cenaze namazı nerede kılınacak? PSG Şampiyonlar Ligi kazandı mı? PSG Şampiyonlar Ligi kupası var mı? PSG - B.Dortmund kaç kaç, maç bitti mi? PSG – B.Dortmund ÖZET – GOLLER izleme linki var mı? Süheyl Batum kimdir? Süheyl Batum zengin mi, serveti ne kadar? FED faiz kararı ne oldu? FED faiz indirdi mi, artırdı mı 1 Mayıs 2024? Ankara'da yarın okullar tatil mi 2 Mayıs Perşembe? Fenerbahçe Beko Monaco maçı hangi kanalda, saat kaçta? EUROLİG Fenerbahçe Beko Monaco Basket maçı CANLI ŞİFRESİZ izleme linki var mı? Giresun Belediye Başkanı hangi partiden? Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse kimdir? Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu? PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı?
500

Yorumlar (1)

urfalı baho:

kara yere get. gidişin ola dönüşün olmıya

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title