Haberler

Uluslararası Kadın ve Medya Sempozyumu Antalya' da Başladı (4)

Antalya'da düzenlenen 'Uluslararası Kadın ve Medya Sempozyumu'nda günün üçüncü oturumu, 'Medya, Kadın ve Hukuk' başlığıyla gerçekleştirildi.

Uluslararası KADIN VE MEDYA SEMPOZYUMU ANTALYA' DA BAŞLADI (4)

'MEDYA, KADIN VE HUKUK' OTURUMU

Antalya'da düzenlenen 'Uluslararası Kadın ve Medya Sempozyumu'nda günün üçüncü oturumu, 'Medya, Kadın ve Hukuk' başlığıyla gerçekleştirildi. AK Parti Merkez Karar Yürütme Kurulu (MKYK) üyesi Edibe Sözen'in moderatörlüğündeki oturuma, Anadolu Ajansı (AA) Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kemal Öztürk, Ankara Barosu Kadın Hakları Merkezi Başkanı Ayşegül Güngör, Star Gazetesi yazarı Sibel Eraslan, Aileyi Koruma ve Destekleme Derneği (AKODDER) Başkanı Filiz Çolak Bayrakdar, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) yayınlanan Volkan Gazetesi'nden Makbule Ötüken ve Today's Zaman'dan Nicole Pope konuşmacı olarak katıldı. Oturumu, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile eşi Münevver Arınç da takip etti.

"NE ERKEKLER SADECE EGEMEN NE KADINLAR SADECE SÖMÜRÜLEN"

"NEDEN ERKEĞE NEGATİF, KADINA POZİTİF AYRIMCILIK"

7 kadın konuşmacının yer aldığı oturumun tek erkek konuşmacısı Kemal Öztürk, kadın hakları savunucularının kullanmış olduğu dilin, ayrımcılığı teşvik eden ve körükleyen bir dil olduğunu belirtti. Yaşadığı ailede kendisine öğretilen ve kökleri inanç, din ve örflerde bulunan dilin doğal ve eşitlikçi olduğunu kaydeden Öztürk, şunları söyledi:

"Özellikle 'pozitif ayrımcılık' kavramının son derece yanlış olduğunu düşünüyorum. Pozitif ayrımcılık kavramı meselesinin bizatihi kendisinin kavramsal olarak da içerik olarak da ayrımcılık içerdiğini düşünüyorum. Neden ona pozitif bir ayrımcılık yapılarak bana negatif ayrımcılık yapıldığını anlamak istiyorum."

DİĞER KONUŞMACILAR

Ankara Barosu Kadın Hakları Merkezi Başkanı Ayşegül Güngör, kadın hakları konusunda uluslararası sözleşmelerde toplumda kadın- erkek eşitsizliğine neden olan önyargılar, gelenekler, uygulamaları kaldırmak, bununla ilgili kültürel davranış kalıplarının tasfiyesinin öngörüldüğünü belirterek, Türkiye'nin de bu sözleşmenin bir tarafı olduğunu hatırlattı.

Star Gazetesi yazarı Sibel Eraslan ise bir gazete sayfa tasarım tekniği olan ve en basit anlamıyla kesip çıkarmak olan dekupajın, sanal olanın hakiki olanla yer değiştirilmesini sağladığını söyledi.

KKTC Volkan Gazetesi'nden Makbule Ötüken, izolasyonlar altındaki Kıbrıs'ta kadınıyla erkeğiyle cam kavanoz içinde kapalı olduklarını söyledi. KKTC'de artık balık satın almayı değil, balık tutmayı öğrenir hale geldiklerini kaydeden Ötüken, "Bunu sağlayan iktidarda olan Türkiye Cumhuriyeti hükümetidir. Biz 8- 9 yıldır rahat nefes alıyoruz ve cam kavonuzu kırmayı söylediğim yapı sayesinde başaracağız" dedi. - Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kemal Öztürk Antalya Star Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title