Haberler

Tüsiad Boğaziçi Dış Politika Ödül Töreni (2)

Tüsiad Başkanı Ömer Sabancı, Ermeni Gazeteci-yazar Hrant Dink'in Öldürülmesinin Demokratik Sürecin Gelişmesini Tehdit Ettiğini Belirterek, "Türkiye'nin Güzelliklere Layık Olmadığını Düşünen Az Sayıda ve Ne Yaptığını Bilmeyenler Var. Bunlarda Biri Değerli Gazeteci Dink'i Katletti" Dedi.

TÜSİAD Başkanı Ömer Sabancı, Ermeni gazeteci-yazar Hrant Dink'in öldürülmesinin demokratik sürecin gelişmesini tehdit ettiğini belirterek, "Türkiye'nin güzelliklere layık olmadığını düşünen az sayıda ve ne yaptığını bilmeyenler var. Bunlarda biri değerli gazeteci Dink'i katletti" dedi.

TÜSİAD Boğaziçi Dış Politika Ödül Töreni'nde konuşan TÜSİAD Başkanı Sabancı, Ermeni gazeteci-yazar Hrant Dink'in öldürülmesini kınadığını söyledi. Türkiye'nin güzelliklere layık olmadığını düşünen az sayıda ve ne yaptığını bilmeyenler olduğunu dile getiren Sabancı, "Bunlarda biri değerli gazeteci Dink'i katletti. Demokratik sürecin gelişmesini tehdit eden bu olayı kınıyorum. Dink'in ailesine, yakınlarına ve tüm Türkiye'ye başsağlığı diliyorum" diye konuştu.

Bu yıl dördüncüsü verilen TÜSİAD Boğaziçi Dış Politika Ödülleri'nin, Türkiye-AB ilişkilerinin daha ileriye götürülmesine katkıda bulunan kişi ve kurumlara verildiğini belirten Sabancı, Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Günter Verhaugen'e bu ödülü kabul ettiği için teşekkür etti. "Kendisi, Türkiye-AB ilişkilerinde zor bir dönemi başarıyla yürütmüştür" diyen Sabancı, "Verhaugen doğru bildiğini ve gördüğünü söylemekten çekinmemiştir ve Türkiye'nin Avrupalılığının istikrarlı bir savunucu olmuştur" ifadelerini kullandı.

Türkiye-AB ilişkilerinin rayında ve sağlıklı gittiğini söylemenin kolay olmadığını dile getiren Sabancı, Kıbrıs konusunda bazı üye ülkelerin verdiği sözlerden kaçmaya çalıştığını kaydetti. Sabancı, bu ülkelerin Türkiye için kabul edilemez olan imtiyazlı ortaklığı dile getirdiğini vurgulayarak, "Biz herşeye rağmen bugün yaşadığımız zorlukların aşılacağına inanıyoruz. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da sık sık dile getirdiği üzere, Türkiye reform sürecini devam ettirecektir. AB kimlik ve siyasi problemlerini aştıktan sonra, AB treni son sürat devam edecektir" şeklinde konuştu.

(TAN-OK-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title