Haberler

Türkiye'nin İlk Kadın Savaş Muhabiri Uyardı: Sakın Alışmayın

Güncelleme:

Türkiye'nin ilk kadın savaş muhabiri ve 12 savaş gören Şerif Turgut, Ankara saldırısına ilişkin "Tepki verin, hesap sorun. Aman ha kanıksamayın. Ölürsünüz, sevdiklerinizi öldürürler." dedi.

Türkiye'nin ilk kadın savaş muhabiri Şerif Turgut'un Ankara'daki bombalı saldırıya ilişkin sosyal medya hesabından yazdıkları dikkat çekti. Bugüne kadar 12 savaşta muhabir olarak çalıştığını yazan tecrübeli gazeteci Şerif Turgut, savaşların toplu ölümleri kanıtsamayla başladığını ve Türkiye'de yapılanın bu olduğunu belirterek şöyle devam etti; "Tepki verin, hesap sorun. Aman ha kanıksamayın. Ölürsünüz, sevdiklerinizi öldürürler."

"SAKIN ALIŞMAYIN SAKIN"

Yeni Şafak gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi'nin "Terörle yaşamaya alışmamız gerekiyor" sözlerine de tepki gösteren Şerif Turgut, "Hah işte, bu dil hele de gazetecilerden çıkmaya başladıysa çok tehlikeli. Niye 'terörle yaşamaya alışmamız gerekiyor' Siz hiç bunu bir ABD'li ya da AB'li gazeteciden duydunuz mu? Sakın alışmayın sakın." diye yazdı.

Şerif Turgut'un attığı mesajlar sosyal medyada da büyük yankı uyandırdı.

İşte o mesajlar:

"- Siz siz olun, toplu ölümleri kanıksatmalarına izin vermeyin
Açın pencerelerinizi bağırın, beyaz bayrak takın tepki verin, kanıksamayın

- Savaşların başlangıcında 1 eşik var
O eşik toplu ölümleri kanıksatma ve sistematikleştirme
Şu an TR halkına uygulanan bu
Sakın izin vermeyin

- Bugüne kadar 12 savaşta çalıştım ve diyeceğim budur
Tepki verin, hesap sorun
Aman ha kanıksamayın
Ölürsünüz, sevdiklerinizi öldürürler"

- Niye "terörle yaşamaya alışmamız gerekiyor"?
Siz hiç bunu bir ABDli ya da ABli gazeteciden duydunuz mu?
Sakın alışmayın SAKIN

- Hah işte, bu dil hele de gazetecilerden çıkmaya başladıysa çok tehlikeli
Abdülkadir Selvi: "Bir süre terörle yaşamaya alışmamız gerekiyor"

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Abdülkadir Selvi Türkiye Güncel Haberler

500

Yorumlar (8)

BURASI TÜRKİYE:

ABLA SANA HELAL OLSUNNE GÜZEL TESBİT

35
6
yanıtYanıtla
ref:

Biz aştıkmilletce ablacım bizim betar burak bilal ve onların gemileri paraları petroller, iine avrupadakimilyarlarca dolarına birşey olmasın bi, z ölelim ülke yıkılsın umurumuza gelmez

20
13
yanıtYanıtla
YORGUN SAVAŞÇI:

biz nelere alıştık be ablacım nelere 15 yıldır yolsuzluklar, tecavüzler, fuhuşlar, terörler, cinayetler, yüce dinimizin oyuncak olması ve daha neler neler aldı başını gitti ama bizi duble yollar havaalanları deyip susturdular hep

21
2
yanıtYanıtla
VATANSEVER:

alışmıyoruz, askerimiz polisimiz gereğini yapıyor. sen merak etme, senin istediğin gibi olmayacak halk sokaklara dökülmeyecek.

2
18
yanıtYanıtla
VATANSEVER:

terör örgütleri köşeye sıkışınca masum halka saldırır. pkk iyice köşeye sıkıştı. pkk köşeye sıkıştıkça bu tür eylemler artacaktır. bu pkk nın sona yaklaştığını gösterir. asker-polis, pkklı teröristlerin icabına bakıyor. vatandaş bildiğini ihbar etmeli ALO 140 TERÖRİST İHBAR HATTI.

12
6
yanıtYanıtla
Adınızı Yazın:

Ülkemin çeşitli yerlerinde patlamalar oluyordu, biz normal yaşantımıza devam ediyorduk ta ki, Evlerimize gelene kadar. İmza:Suriyeli bir mülteciKADIN SAVAŞ MUHABİRİMİZDE BU DURUMDAM BAHSETMİŞ . . . . . . İŞİ BİLENE EHLİNE VERSE AKP HER ŞEY DÜZELECEK NE DİYEYİM BU OLANLARIN OLMAMASINI ÜMİT EDİYORUM DA AYNI ŞEYLERİ YAPIP FARKLI SONUÇ ÇIKACAGINI BEKLEMENİN AHMAKLIK OLDUGUNU DA BİLİYORUM NE YAZIK Kİ . . . .

9
8
yanıtYanıtla
Ramiz ile:

Daha ne alismasi elli sene dir yasiyorlar zaten elli senede alismayi birak can cann olmuslar yüzkisinin ölümü üç günde unutuluyorsa bu bir aliskanlik deyil bagimlilik olmustur tc ye hayirli günler diliyoruz kürd halki olarak bunlar daha isin baslangiç noktasi sonumuzun ne olacagini artik allah belirlemiyor insanlarin oyunlari belirliyor bu cok aci verici bir olay herkes kendi saffinda hakli gözüküyor olsa bile olan gene gariban halka oluyor

15
2
yanıtYanıtla
mert:

His yok, hareket yok, acı yok. . . Leş mi kesildin?Hayret veriyorsun bana. . . Sen böyle değildin. Kurtulmaya azmin neye bilmem ki süreksiz?Kendin mi senin, yoksa ümîdin mi yüreksiz?AH KOCA YÜREKLİ İNSAN BUGÜN BİZLER ZULÜM KARŞISINDA YÜZLERCE VATAN EVLADININ GENÇ YAŞTA TOPRAKLA BULUŞMASINDA SESSİZ KALIYORUZ SESSİZ KALDIKÇA DA ZALİMLERE GÜN DOĞUYO. mEVLA GÖRELİM NEYLER NEYLERSE GÜZEL EYLER

3
2
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title