Haberler

Türkiye'nin İlk Fantastik Çocuk Filmi Kapadokya'da Çekiliyor

Türk Sinemasının ilk çocuk fantastik filminin çekimlerine Kapadokya bölgesinde başlandı.

Türk Sinemasının ilk çocuk fantastik filminin çekimlerine Kapadokya bölgesinde başlandı. Güzel Sanatlar Oyuncuları'nın (GSO) yapımcılığını, Murat Karamanoğlu'nun da senaryosunu yazıp yönettiği 'Moya-Hitit Yıldızı' isimli film 3 aşamalı olarak çekiliyor.

Günümüzden 5 bin yıl önce Anadolu'da köklü bir medeniyete imza atan Hititler'in gerçek kahramanı kabul edilen 'Mayo'dan esinlenerek senaryolaştırılan film için Peribacaları ile ünlenen Göreme'de gerçek mekanlarda set oluşturuldu. 320 kişilik oyuncu ve teknik ekibin görev aldığı filmin çekimleri Şubat ayı içerisinde tamamlanacak. Moya-Hitit Yıldızı isimli filmin senaryosunu yazıp, yönetmen koltuğuna oturan Murat Karamanoğlu yaptığı açıklamada, 20 yıldan beri çocuklarla müzikal oyunlar sahneye koyduklarını söyledi. Türk Sinemasında hemen, hemen her türden filmlerin yapılarak vizyona girdiğini aktaran Karamanoğlu, bugüne kadar çocuklara yönelik bir filmin hiç yapılmadığını belirtti.

Bunu ciddi bir eksiklik olarak değerlendirip uzun zamana yayılı ön hazırlık süreci geçirdiklerini bildiren Karamanoğlu, şöyle dedi:

"20 yıldan beri çocuk müzikalleri yapıyorum, çocukların içerisindeyiz zaten. Filmin yapımını üstlenen GSO'nun da sanat yönetmenliğini yapıyorum. Türk Sinemasında bir çocuk filmi eksikliğini tüm ekip olarak hissettik. Bir taraftan artık yetişkinlerin yanı sıra çocuklarında sinemaya gidip kendi dünyalarının ele alındığı bir filmleri olsun istedik, diğer taraftan tarihimize sahip çıkmamız gerektiğini düşündük. Ben bu topraklarda yaşayan birçok insanın Hititler dönemine kadar uzanan köklü tarihi geçmişinin olduğuna inanıyorum. Ancak, bizim bu tarihle de ilgili olmadığımıza da inanıyoruz, yakın tarihimizle ilgili olmamıza karşın Hititler'e karşı ilgisiz davrandığımıza inanıyoruz. İşte bu iki olguda birleşti. Hem tarihimize sahip çıkabilme adına ve hem de iyi bir fantastik çocuk filmi yapmaya çalışıyoruz. "

Film boyunca bir çocuk öyküsü anlatacaklarını söyleyen Karamanoğlu, "Moya-Hitit Yıldızı' aslında çocuk öyküsü, her yerde tarihin bir çok dönemine bu öyküyü oturtabilirsiniz. Filmin senaryosunu yakınlarımızla paylaştığımızda herkes çok beğendi. İzmir, İstanbul ve Ankara'da yaşayan 200 çocuk seçtik. 2010 yılının Ekim ayından 2011 Mayıs dönemine kadar çocuklara ata binmeyi ve ok atmayı öğrettik. Bu ön hazırlık döneminin tamamını bu çocuklarla yaşadık. Filmde yetişkin olarak 50 oyuncumuz daha buluyor, 70 kişilik teknik ekibimiz ile birlikte 320 kişi bu filmi ortaya çıkartmaya çalışıyor" diye konuştu.

"FİLM 3 AŞAMADA ÇEKİLECEK"

Sanat yaşamının ilk uzun metrajlı filmini çektiğini söyleyen Karamanoğlu, filmin efektlerinin daha önceden 'Wanted', 'Daywatch', 'Nightwatch' gibi filmlerin efektlerini de başarı ile üstlenen Rus VFX Şirketi Bazelevs tarafından yapılacağını söyledi. Göreme Beldesi'nde oluşturulan ve gerçek bir Hitit Yerleşmesini andıran bir tarzda da yapılandırılan dev set alanının dışında, Kapadokya Bölgesi'nin farklı merkezlerinde gerçekleştirilecek çekimlerin ilk bölümünün 21 Temmuz'da tamamlanacağını, Eylül ve son olarak Şubat aylarındaki çekimlerde Moya-Hitit Yıldızı filminin tamamlanacağını dile getiren Karamanoğlu, Nisan ayı içerisinde tüm Türkiye ile birlikte GSO yapım olarak çalışmalar yaptıkları İngiltere, Rusya Federasyonu ile Avrupa ve Uzakdoğu ülkelerinde aynı anda vizyona girmesinin planlandığını ifade etti. Karamanoğlu, "Sonuçta bu bir çocuk filmi. Çocuk ön planda olduğu için Türkiye'deki bir çocuğun yanı sıra, Rusya Federasyonu ile Çin ve Japonya'daki çocuğa da hitap edebilecek bir yapım ortaya çıkacak" diye konuştu. Kapadokya bölgesindeki oluşumların Hitit yaşamının en önemli mekanlarından biri olarak değerlendirildiğini anlatan Karamanoğlu, "Bölgenin oldukça büyülü yapısı var, biz fantastik bir film yapıyoruz. Bölgenin enteresan yapısına da oldukça uyum sağlıyor" dedi

Kanal D'de yayınlanan 'Bin bir Gece' dizisinde 'Buket' karekterini canlandıran Gizem Güney'in 'Moya' rolünü üstlendiği filmde, Güneş'e aynı zamanda gizemli güçlerini de ön plana çıkartacak Cengiz Orhonlu eşlik ediyor. Bugüne kadar bir çok müzikal çocuk tiyatrosunda başrol oynayan Orhonlu'nun film boyunca sergileyeceği bir takım esrarengiz güçleri ile günümüzün Hanry Potter'e rakip olabileceği öne sürüldü.

Gizem Güneş'in yanı sıra Türkiye'nin ilk fantastik filminde Cengiz Orhonlu, Engin Benli, Umut Karadağ ve Çiğdem Benli rol alıyor. Film, 1 milyon 200 bin TL'lik bir bütçe ile çekiliyor. - Nevşehir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Kara harekatının ayak sesleri! İsrail tankları Refah kentinin merkezine girdi

Kara harekatının ayak sesleri! İsrail tankları Refah kentinin merkezine girdi

15 yaşındaki kızıyla ilişkiye girmek istediğini söyleyen adamı tek yumrukla öldürdü

15 yaşındaki kızıyla ilişkiye girmek istediğini söyleyen adamı tek yumrukla öldürdü

Normalleşme süreci kısa sürdü! Bahçeli'den CHP lideri Özel'e zehir zemberek sözler

Normalleşme süreci kısa sürdü! Bahçeli'den CHP lideri Özel'e zehir zemberek sözler

Mehmet Şimşek: Çok uluslu şirketlere asgari kurumlar vergisi düzenlemesi kaçınılmaz

Mehmet Şimşek: Çok uluslu şirketlere asgari kurumlar vergisi düzenlemesi kaçınılmaz

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title