Haberler

Turizm Gündemin Zirvesinde

Güncelleme:

Medya Takip Ajansı Interpress'in turizm sektörü ile ilgili geçen ay yazılı basına 23 bin 502 haber yansıdığı tespit edildi.

Geçtiğimiz ay ekonomi sayfalarında öne çıkan başlıklar belli olurken, Antalya'ya gelen yabancı ziyaretçi sayısının temmuz ayı sonu itibariyle 5 milyon kişiyi geçmesi ve ülkemize gelen turist sayısında yaşanan artış haberleri başta olmak üzere ekonomi gündeminin zirvesinde turizmin yer aldığı belirlendi.

BANKALARIN NET KARI YÜKSELDİ…

Geçtiğimiz ay ekonomi gündeminde ikinci sırayı bankacılık ve finans sektörü alırken, bankacılık sektöründe net karların artması, borsada yaşanan yükseliş, dolar ve altın fiyatlarında yaşanan değişimler başta olmak sektör ilgili yazılı basına geçen ay 16 bin 831 haber yansırken, yıl sonu enflasyon beklentisinin yükseltilmesi haberleri ile gündemde olan Merkez Bankası ile ilgili ise yazılı basında 2 bin 746 haber çıktığı belirlendi.

İHRACAT VE İTHALATTA ARTIŞ YAŞANDI …

İhracat Temmuz'da yüzde 28.69 artışla 12.64 milyar dolar, ithalat ise yüzde 45.84 artışla 21.43 milyar dolar olarak açıklanırken, ihracat ile ilgili geçen ay yazılı basına 13 bin 601 haber, ithalat ile ilgili de 2 bin 988 haber yansıdığı görüldü.

OTOMOTİV VE İNŞAAT HABERLERİ GÜNDEMDE

Türkiye otomobil ve hafif ticari araç pazarında satışlar, Temmuz'da geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 40,6 artarak, 82 bin 297 adet olurken, otomotiv sektörü ile ilgili geçen ay yazılı basına 9 bin 67 haber yansıdığı saptandı. İnşaat sektörü güven endeksi Temmuz ayında 3,3 puan gerilemesi ve konut satışlarının yüzde 8,1 gerilemesi haberleri ile gündemde olan inşaat sektörü ile ilgili geçen ay yazılı basında 7 bin 632 haber çıktığı tespit edildi.

TEKSTİL VE ENERJİ SEKTÖRÜ HABERLERİ ARTTI

Yılın ilk yarısını, ihracatta lider sektörler arasında tamamlayan tekstil ve ev tekstili hakkında ise yazılı basında 3 bin 167 haber çıktığı tespit edildi. Dünya enerji sektörünün en büyük oyuncularının bir araya geldiği 22. Dünya Petrol Kongresi 9-13 Temmuz tarihleri arasında İstanbul'da gerçekleşirken, enerji sektörü ile ilgili yazılı basında da 3 bin 53 haber yer aldığı tespit edildi.

Geçtiğimiz ay ekonomide öne çıkan diğer başlıklar arasında özellikle İstanbul'da yaşanan sel ve dolu felaketi sonrası sigortacılık sektörü ile ilgili haberlerde artış gözlenirken, kıdem tazminatı, bireysel emeklilik sistemi, enflasyon ve işsizlik rakamlarının da gündemin üst sıralarında yer aldığı belirlendi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Merkez Bankası İstanbul Antalya Ekonomi Güncel Haberler

Akıllara Özgür Özel'in sözü geldi! Erken seçim anketinden çıkan sonuç bir hayli çarpıcı

Akıllara Özgür Özel'in sözü geldi! Erken seçim anketinden çıkan sonuç bir hayli çarpıcı

Ankara'nın uykularını kaçıran skandal! Ne kadar kuduz köpek varsa şehre salıp kaçtılar

Ankara'nın uykularını kaçıran skandal! Ne kadar kuduz köpek varsa şehre salıp kaçtılar

Erdoğan'dan elektronik sigarayla ilgili net mesaj: Müsaade etmeyeceğiz

Erdoğan'dan elektronik sigarayla ilgili net mesaj: Müsaade etmeyeceğiz

Bakmadan Geçme

10 Haziran Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 10 Haziran İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 10 Haziran 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 10 Haziran Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 10 Haziran Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 10 Haziran İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 10 Haziran Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 10 Haziran Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Fransa Kanada maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Fransa Kanada maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fransa Kanada maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Fransa Kanada maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Fransa Kanada maçı CANLI izle! (HD) Fransa Kanada maçını hangi kanal veriyor, nereden izlenir? Fransa'da Macron neden erken seçim kararı aldı? Erken seçim ne zaman yapılacak? YKS soruları sızdı mı? ÖSYM Başkanı Ersoy iddiaları yalanladı Fenerbahçe seçim sonuçları 2024! Ali Koç ve Aziz Yıldırım hangi sandıktan kaç oy aldı? İşte oy sayıları Ali Koç ve Aziz Yıldırım'ın aldığı toplam oy sayıları kaç? (%) Aziz Yıldırım ile Ali Koç yüzde kaç oy aldı, oy farkı kaç?
CHP lideri Özel'den dikkat çeken uyarı: Topraklarımızı İsrail'e, Yunanistan'a katmaya gayret gösteriyorlar

CHP lideri Özel'den dikkat çeken uyarı: Topraklarımızı İsrail'e, Yunanistan'a katmaya gayret gösteriyorlar

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title