Haberler

Tur Operatörlerine Beyşehir'in Turizm Potansiyeli Tanıtıldı

Konya’nın Beyşehir ilçesi ve yakın çevresinin turizm potansiyeli düzenlenen etkinlik kapsamında ilçeye gelen tur operatörleri ve otel yöneticilerine tanıtıldı.

Konya'nın Beyşehir ilçesi ve yakın çevresinin turizm potansiyeli düzenlenen etkinlik kapsamında ilçeye gelen tur operatörleri ve otel yöneticilerine tanıtıldı.

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Beyşehir Ali Akkanat Turizm Fakültesi tarafından gerçekleştirilen ve Beyşehir Belediyesi'nin de destek verdiği "Beyşehir Destinasyonunun Pazarlanması" konulu etkinlik kapsamında yurdun değişik illerinden ilçeye gelen tur operatörleri ve konaklama tesisi sahip ve yöneticilerine Beyşehir'in tarihi mekanları gezdirilirken, turizm potansiyeli anlatıldı.

Bir otelde düzenlenen toplantıda konuşan SÜ Beyşehir Ali Akkanat Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mete Sezgin, Türkiye'de birçok il ve ilçenin marka şehir olması, destinasyonunun pazarlanması ve yatırım projelerinde yer aldığını belirterek, "Bu konuda, 60'a yakın projem var. Beyşehir'de de somut olarak hangi adımları atabiliriz, onları tartışalım diye bir aradayız. Beyşehir ve çevresi destinasyonunu nasıl pazarlayabiliriz hep beraber bunu konuşup, değerlendireceğiz" dedi.

Beyşehir'in turizm potansiyeli yönünden birçok artı değere sahip olduğuna da konuşmasında dikkati çeken Prof. Dr. Sezgin, yörenin 'yavaş şehir' statüsünü kavuşturulduğu takdirde, elde edeceği kazanımlara dikkati çekerken, "Türkiye'deki 'yavaş şehir'i ilk olarak çalışan kişiyim. Türkiye'de halihazırda 14 yavaş şehir var. Burası da tam yavaş şehir olabilecek bir kent. Bir diğer adıyla 'sakin şehir' olan 'Yavaş şehir' ne demek? Yaklaşık 50 kriter var bu konuda. Yüzde 50'sini sağlayan bu unvana sahip oluyor. O kentteki doğal ürünlerinden tutun da, kentin trafiğine kadar birçok şeyini kontrol altına alıyorsunuz ve turistler bu şehirleri tercih etmeye başlıyor. İlk olarak İtalya'da ortaya çıkan ve dünyaya yayılan bir sistem aslında. Bir turizm pazarlama biçimi, neden Beyşehir de bir sakin şehir olmasın" diye konuştu.

Prof. Dr. Sezgin, daha sonra Beyşehir gölü Milli Parkı sürdürülebilir turizm planı çalışmasıyla ilgili olarak sunumunu yaparken, katılımcılar da Beyşehir'in turizm potansiyelinin daha çok nasıl değerlendirilebileceğine ve beklentilerine yönelik düşüncelerini dile getirdi.

Toplantıya, Beyşehir Ali Akkanat Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Mehmet Zengin, Beyşehir Ali Akkanat MYO Müdürü Okt. Dr. Oktay Nar, Beyşehir Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Mustafa Büyükkafalı, Beyşehir Birliği, Göl, Çevre ve Doğa Derneği Başkanı Sami Tan, akademisyenler, tur operatörleri, konaklama tesisi sahip ve yöneticileri katıldı. - KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Selçuk Üniversitesi Ali Akkanat Türkiye Konya Politika Güncel Haberler

Refah'ta Hamas'tan İsrail ordusuna pusu: 8 ölü

Refah'ta Hamas'tan İsrail ordusuna pusu: 8 ölü

Diyanet'i karıştıran iddia! Gözaltına alınan Türk hacı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi: Bizi çöp gibi götürdüler

Diyanet'i karıştıran iddia! Gözaltına alınan Türk hacı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi: Bizi çöp gibi götürdüler

Ersan Şen: Şartlarda anlaşırsak Eylem Tok'un oğlunun davasını alırım

Ersan Şen: Şartlarda anlaşırsak Eylem Tok'un oğlunun davasını alırım

Bakmadan Geçme

A101 bayramda kapalı mı? 16 Haziran Pazar Kurban Bayramı 1. GÜNÜ A101 açık mı kapalı mı? ŞOK bayramda kapalı mı? 16 Haziran Pazar Kurban Bayramı 1. GÜNÜ ŞOK açık mı kapalı mı? BİM bayramda kapalı mı? 16 Haziran Pazar Kurban Bayramı 1. GÜNÜ BİM açık mı kapalı mı? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 16 Haziran 2024 Pazar Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 16 Haziran Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? İtalya-Arnavutluk maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) İtalya-Arnavutluk maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Bayram namazı nasıl kılınır? Bayram namazı kaç rekat? Yalova Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Yalova Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Uşak Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Uşak Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Tunceli Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Tunceli Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Tokat Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Tokat Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Tekirdağ Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Tekirdağ Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Yozgat Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Yozgat Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Van Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Van Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti!
Adıyaman'da skandallar zinciri! Doktorla hastanenin kavgası, Hamza bebeğin hayatına mal oldu

Adıyaman'da skandallar zinciri! Doktorla hastanenin kavgası, Hamza bebeğin hayatına mal oldu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title