Haberler

Tunus'ta 3 yıl önceki intihar saldırısıyla ilgili davada idam cezası

Güncelleme:

Tunus'ta, 2020 yılında ABD Büyükelçiliği yakınında gerçekleştirilen saldırıyla ilgili 2 kişiye 20'şer yıl hapis ve idam cezası verildi.

Tunus'ta, 2020 yılında ABD Büyükelçiliği yakınında gerçekleştirilen saldırıyla ilgili 2 kişiye 20'şer yıl hapis ve idam cezası verildi.

Başkent Tunus'ta terör davalarına bakan mahkeme, Mart 2020'de ABD Büyükelçiliği yakınında düzenlenen saldırıyla ilgili 5 kişinin yargılandığı davada hüküm verdi.

Saldırıya katılan 2 kişi hakkında 20'şer yıl hapis ve idam cezasının verildiği davada, sanıklara "bir kişiyi öldürme, birden fazla kişiyi yaralama, kamu ve özel kuruluşlara zarar verme, patlayıcı cihaz bulundurma, Tunus topraklarında kasıtlı olarak terör örgütüne katılma" suçlamaları yöneltildi.

Mahkeme aynı davada yargılanan bir kişiye müebbet, bir kişiye 4 yıl, bir kişiye de 3 yıl hapis cezası verdi.

Tunus'taki ABD Büyükelçiliği yakınında 6 Mart 2020'de düzenlenen intihar saldırısında, güvenlik güçlerinden 1 kişi ölmüş, 5 kişi yaralanmıştı.

ABD'nin Tunus Büyükelçiliğinin bulunduğu başkentin Buhayra bölgesi, çok sayıda diplomatik misyonun yanı sıra uluslararası kurum ve kuruluşların temsilciliklerine de ev sahipliği yapıyor.

Kaynak: AA / Güncel

Abd Büyükelçiliği Tunus Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki! Cuma namazı kaçta bitiyor? Cuma namazı ne zaman biter, saat kaçta bitiyor? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY maçı ne zaman? #9917 Maç saat kaçta, hangi kanalda? Survivor Nefise kaza mı geçirdi, ne oldu? Survivor Nefise'nin son durumu ne? 23 Nisan'daki Dilan Polat gösterisine soruşturma başlatıldı mı? Dilan Polat taklidi için bakanlık harekete geçti!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title