Haberler

Tunceli Şehidini Gözyaşlarıyla Uğurladı

Şehit Olan 21 Yaşındaki Jandarma Onbaşı Ayhan Coşkun, Tunceli'de Düzenlenen Törenle Gözyaşları Arasında Toprağa Verildi.

Van'ın Erciş İlçesi'nde yol kontrolu yaparken sürücüsü 'dur' ihtarına uymayan otomobilin çarpması sonucu şehit olan 21 yaşındaki jandarma onbaşı Ayhan Coşkun, memleketi Tunceli'de düzenlenen törenle gözyaşları arasında toprağa verildi.Van'ın Erciş İlçesi yakınlarında önce akşam yol kontrol naktasında görev yaparken, 'dur' ihtarına uymayan H.A.,yönetimindeki kadın sürücünün kullandığı otomobin çarpması sonucu şehit olan jandarma onbaşı Ayhan Coşkun, için memleketi Tunceli'de Cemevi önünde cenaze töreni düzenlendi. Törene Vali Mustafa Taşkesen, Belediye Başkanı BDP'li Edibe Şahin, Tunceli Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Harun Ocaklı, 4'üncü Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Yücel Karauz, Emniyet Müdürü Ertan Yavaş, şehidin babası Mücahit, annesi Fatma Coşkun ile yaklaşık 4 bin kişi katıldı. Törende 3 çocuk sahibi Coşkun, çifti büyük üzüntü yaşarken, yakınları tarafından teskin edilmeye çalışıldı.

Cemevinde cenaze namazının kılınmasının ardından şehit Coşkun'un yakınları Türk bayrağına sarılı tabutu üzerine kapanarak ağıtlar yakıp, gözyaşları döktü. Şehidin tabutunun taşınması sırasında ise Vali Taşkesen ile komutanlar asker selamına durdu. Coşkun'un cenazesi evinin önüne getirilip, bir süre bekletildikten sonra Asri Mezarlığı'nda gözyaşları arasında toprağa verildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

title