Haberler

Tunceli'de Sodes Çalışmaları

Tunceli'de, Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında yürütülen "Sevgiyi Anlatmanın Mis Yolu" projesiyle 40 kadına mesleki eğitim kursu verileceği bildirildi.

Tunceli'de, Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında yürütülen "Sevgiyi Anlatmanın Mis Yolu" projesiyle 40 kadına mesleki eğitim kursu verileceği bildirildi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, 18-40 yaş arası 40 kadına proje kapsamında kurs verileceği belirtildi.

Katılımcılara, doğal araç ve gereçler ile silikonlu kalıplardan yararlanarak istenilen renk, koku ve modellerle süs eşyası olarak kullanılabilen kokulu sabun, mum ve taş yapımının öğretileceği aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bu proje ile köyden kente göçmüş, yoksul, ekonomide iş gücü zayıf ve herhangi bir geçim kaynağı olmayan kadınların iş gücüne kazandırılması, bireysel ve toplumsal anlamda güçlenmesi, mesleki, sosyal ve kültürel alanda gelişmesi için fırsatların arttırılması hedeflemektedir. 9 ay sürecek projeye katılım sağlayacak kadınlar yeni beceriler kazanarak yerel düzeyde daha aktif rol alacak, el emeği ürünler ile bütçelerine katkıda bulunacak ve yeni iş imkanları ile istihdam edilebilecekler. Hobi ve kendini tanıma merakıyla başlayacakları bu projeden meslek edinerek hayata atılmış olacaklardır. Proje bitiminde mesleki eğitimini tamamlayan kursiyerlere MEB onaylı sertifika verilecektir. Katılım sağlayan kadınlar günlük harçlık alacaklardır."

Kaynak: AA / Güncel

Tunceli Mis Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title