Haberler

Trabzon'da Sağanak Yağış

Yomra ilçesinde etkili olan sağanak dolayısıyla deredeki su seviyesi yükseldi, maddi hasar meydana geldi

Trabzon'un Yomra ilçesinde etkili olan sağanak dolayısıyla Yomra Deresi'ndeki su seviyesi yükseldi, maddi hasar meydana geldi.

Yomra Kaymakamı Fatih Akkaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sağanak dolayısıyla ilçe merkezinden geçen deredeki su seviyesinin yükseldiğini belirterek, "Dere taşmadı ancak su seviyesi yükseldi ve akışı hızlandığı için bazı bölgelerde yol kenarlarında kopma oldu. Dere üzerine vatandaşlar tarafından yapılan ahşap bir köprü de yıkıldı. Taşma yok ancak maddi hasar mevcut" dedi.

Sağanak dolayısıyla yol seviyesindeki iki evi su bastığını ifade eden Akkaya, şunları kaydetti:

"Önce heyelan dolayısıyla bazı vatandaşların kayıp olduğu yönünde söylenti çıktı ancak çok şükür böyle bir durum yok. Bir vatandaşın heyelan altında kaldığı yönünde iddia var ancak bu bilgi henüz doğrulanmadı. Bu konudaki çalışmamız sürüyor."

Akkaya, Yomra-Özdil kara yolunun ulaşıma kapalı olduğunu vurgulayarak, "DSİ, Karayolları, İl Özel İdaresi, Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ile diğer ilgili bütün ekiplerimiz burada. Çalışmalarımız devam ediyor" dedi.

Öte yandan, Araklı ilçesinde etkili olan yağış nedeniyle Araklı-Dağbaşı-Bayburt yolu Değirmencik mevkisi de ulaşıma kapandı. Karayolları ekiplerince ulaşıma açılan yolda, temizleme çalışmaları sürüyor.

İlçeye bağlı Halilli köyü yolu da heyelan nedeniyle ulaşıma kapandı, İl Özel İdaresi ekiplerince yolun açılması için çalışma yürütüldüğü bildirildi. - Trabzon

Kaynak: AA / Güncel

Trabzon Araklı Yomra Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title