Haberler

Trabzon'da Görülen Hrant Dink Davası

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in cinayetinde dönemin Trabzon İl Jandarma Komutanı olan Albay Ali Öz'ün yargılanmasına Trabzon 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi.

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in cinayetinde dönemin Trabzon İl Jandarma Komutanı olan Albay Ali Öz'ün yargılanmasına Trabzon 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi.

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in 19 Ocak 2007 tarihinde İstanbul'da uğradığı silahlı saldırıda öldürülmesi olayında ihmali olduğu gerekçesiyle 6 ay hapis cezasına çarptırılan dönemin Trabzon İl Jandarma Komutanı Albay Ali Öz'ün yargılanmasına devam edildi. Trabzon 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, sanık Ali Öz katılmazken, taraf avukatları hazır bulundu.

Mahkeme başkanı, Dink cinayetiyle ilgili Trabzon 2. Sulh Ceza Mahkemesi'nde karara bağlanan dava dosyasının temyiz için gönderildiği Yargıtay'dan dönmediğini belirtti. Mahkemeden yeni taleplerde bulunan Dink ailesi avukatlarından Hakan Bakırcıoğlu, cinayetin öncesi ve sonrasıyla ilgili olarak Jandarma Genel Komutanlığı ve Giresun Jandarma Bölge Komutanlığı arşivlerinin incelenerek ilgili bu kurumlara gelen herhangi bir bilgi veya belge varsa bunların istenerek değerlendirilmesini isterken 2. Sulh Ceza'daki diğer davada dinlenen Trabzon İl Jandarma Komutanlığı'na kayıtlı 6 haber elemanının bu davada yeniden dinlenilmesini talep etti.

Avukat Bakırcıoğlu, Dink cinayeti davasına bakan özel yetkili İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nin 6526 sayılı Terörle Mücadele Kanunu ve Ceza Mahkemesi Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun uyarınca kaldırıldığını hatırlatarak dava dosyasının İstanbul 5. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildiğini kaydetti.

Avukat Bakırcıoğlu, bu değişiklik de dikkate alınarak davanın İstanbul'daki ana dava ile birleştirilmesi talebinde bulunurken Mahkeme Başkanı Dink ailesi avukatlarının tahkikatin genişletilmesi talebini, Trabzon 2. Sulh Ceza Mahkemesi'nde görülen dava dosyasının Yargıtay'dan dönmesinin ardından değerlendireceğini belirtti.

Davanın İstanbul'daki ana dava ile birleştirilmesi amacıyla İstanbul 5. Ağır Ceza Mahkemesi'ne yazı yazılmasına karar veren mahkeme heyeti, duruşmayı ileri bir tarihe erteledi. - TRABZON

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Hrant Dink Trabzon Ali Öz Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title