Haberler

Toplumun Kalkınmasında Gönül Elçileri Projesi

Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Aşkın Asan, ekonomik sıkıntı nedeniyle çocuklarına bakamayan ailelere, her bir çocuk için 530 lira maaş ödendiğini söyledi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Aşkın Asan, ekonomik sıkıntı nedeniyle çocuklarına bakamayan ailelere, her bir çocuk için 530 lira maaş ödendiğini söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde yürütülen, Toplumun Kalkınmasında Gönül Elçileri Projesi Toplantısı, Konya Anemon Otel'de gerçekleştirildi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Aşkın Asan, burada yaptığı konuşmada, Gönüllü Elçilik Projesi'nin, bakanlığı tarafından 19 Aralık'ta başlatıldığını hatırlattı. Gönüllü elçiliğin ilk adımının "Koruyucu Annelik" olduğunu aktaran Asan, "Koruyucu annelik, haftası sonları çocuğu kurumdan alıp gezidirmekle sınırlıydı. Bu proje ise tamamen farklı" dedi.

Asan, projeyle gönüllü aile anlayışının toplumda yaygınlaşmasını hedeflediklerini belirterek, şunları kaydetti:

"Şu anda, bakanlık bünyesindeki kurumlarımızda, 14 bin çocuğa bakılıyor. Bu çocuklarımızın yüzde 90'nın anne-babası var. Fakat bu aileler sağlıklı bir yapıda değil. Ekonomik şartlardan dolayı çocuklarına bakamayan aileler, kurumlarımıza gelip müraacat ettikleri zaman, uzmanlarımız o aileyi inceliyor. Herhangi bir sıkıntı ve sorun olmadığına dair rapor verildiğinde o aileye, 'al bu parayı çocuğuna bak' diyoruz. Çünkü çocuk için en önemli yer ailesinin yanıdır. Bugüne itibarıyla 35 bin çocuğa ailesinin yanında destekliyoruz. Her bir çocuk için, aileye 530 lira maaş veriyoruz. Bizim bakanlık olarak önceliğimiz budur. Çocuk, aile yanında olmalıdır."

Konya Valisi Aydın Nezih Doğan ise Gönüllü Elçilik Projesi'nin, vatandaş ile kurumlar arasında yürütülen, kurumsal metot olduğunu vurguladı.

Vatandaşların, bu projeyle kurumsal yapı üzerinden istedikleri hedefe ulaşabileceğini ifade eden Doğan, "Konya'da biz bu projeyi yazılımla gerçekleştirdik. İnternet üzerinden hizmet vermeye devam ediyoruz. Gönüllü Elçilik Projesi, Konya'da fena gitmiyor" diye konuştu.

Programda, engelli semazenlerin gösterisi büyük ilgi gördü. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bünyesindeki Çocuk Evleri'nde kalan Merve Başoğlu da flüt dinletisi sundu. - Konya

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Emine Erdoğan Aşkın Asan Konya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title