Haberler

Timmermans: AB'ye Üyelik Türkiye'ye Bağlı

Hollanda AB İşleri Devlet Sekreteri Frans Timmermans, "Türkiye'nin AB'ye Üyeliği, Soğuk Savaşın Sona Ermesi veya Almanya -Fransa Rekabetinin Sona Ermesiyle Aynı Öneme Sahiptir" Dedi.

Hollanda AB İşleri Devlet Sekreteri Frans Timmermans, "Türkiye'nin AB'ye üyeliği, Soğuk Savaşın sona ermesi veya Almanya-Fransa rekabetinin sona ermesiyle aynı öneme sahiptir" dedi.

Hollanda'nın Ankara'daki Büyükelçilik rezidansında basın mensuplarıyla kahvaltıda biraraya gelen Timmermans, "Türkiye'nin üyeliği, hem tüm Avrupa'ya hem de tüm dünyaya, yüzde yüze yakın bir Müslüman nüfusa sahip olmakla aynı zamanda Avrupa'nın temel değerlerini taşıma, hukukun üstünlüğüne inanma ve insan haklarına saygıda bir karşıtlık olmadığını gösterecektir. Bu Avrupa'da ve dünyada gelişmeye katkı sağlayacaktır. Türkiye'nin üyeliği, Soğuk Savaşın sona ermesi ve Almanya-Fransa rekabetinin sona ermesiyle aynı öneme sahiptir" dedi.

Timmermans, Türk hükümetinin AB'ye katılım konusunda gösterdiği kararlılığı gördüklerini belirterek, Türkiye'nin üyeliğinin AB'ye yeni bir boyut kazandıracağını söyledi.

"Türkiye'nin üyeliği gerçekleşecek mi?" diye soran Timmermans, "Sanırım Türkiye üye olacaktır, ancak bu tamamen Türkiye'ye bağlıdır. Bu süreçte Türkiye için mükafat AB üyeliği değil, Türkiye'nin kendi kendini değiştirmesi olacaktır. Türkiye eğer AB üyeliği için gereken reformları gerçekleştirirse, AB'ye girme veya girmeme konusunda kararı yine kendisi verecektir. Umarım Türkiye AB'ye üye olur, ama bu tamamen Türklere bağlı bir durum" diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title