Haberler

Tika'nın Lübnan'da Kurduğu Gönül Sofrası Mardinli Aileleri Ağırladı

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Ramazan ayında Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta yıllar önce Mardin’den Lübnan’a göç eden vatandaşlara iftar programı düzenlendi.

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Ramazan ayında Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta yıllar önce Mardin'den Lübnan'a göç eden vatandaşlara iftar programı düzenlendi.

Beyrut'ta gerçekleştirilen iftar programına yıllar önce Mardin'den Lübnan'a göç eden vatandaşların önde gelen isimlerinin yanı sıra Türkiye'nin Beyrut Büyükelçisi Çağatay Erciyes, TİKA Beyrut Koordinatörü Serhat Küçükkurt, Beyrut Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Cengiz Eroğlu, Hristiyan ve Müslüman din adamları katıldı. Büyükelçi Çağatay Erciyes iftarda yaptığı konuşmada, " Lübnan'da yaşayan vatandaşlarımızın çoğunluğunu Mardinliler oluşturuyor. Birlik ve beraberlik ayı olan Ramazan'da Mardinlilerin hep birlikte bu iftara katılmalarından dolayı çok memnunum" dedi.

Ülkede yaşayan Mardinlilerden Yusuf Baysal, kendilerine her alanda destek olan TİKA'ya teşekkür ederek, bu tarz programlar sayesinde memleket özlemini biraz da olsa giderdiklerini belirtti.

Ramazan ayı çerçevesinde iftar programlarına devam eden TİKA'nın bir diğer iftar programına ise Türkiye Cumhuriyeti Beyrut Büyükelçisi Çağatay Erciyes, Lübnan Başbakanı Saad Hariri'nin temsilcisi ve milletvekili Semir el Cisr, Mülteci İşlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Muin el Marabi, Lübnan Yüksek Afet Konseyi Başkanı Tümgeneral Muhammed Hayr, çok sayıda eski ve yeni bakan ve milletvekili, Lübnan Cumhuriyet Müftüsü temsilcisi, Trablus Müftüsü Malek el Şaar, farklı dinlerin temsilcileri, Belediye Birlikleri Başkanları, belediye başkanları, Belediye Meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve Türkiye mezunları katıldı.

Konuşmasında iftar programına katılanlara teşekkür eden TİKA Beyrut Koordinatörü Küçükkurt, TİKA Başkanı Çam'ın iyi dilek mesajını iletti. Türkiye'nin Beyrut Büyükelçisi Erciyes ise, Türk-Lübnan ilişkilerine önem verdiklerinin altını çizerek, "Lübnan'ın istikrarı, güvenliği ve refahı Türkiye'nin de istikrarıdır. Bu çerçevede Lübnan ile ilişkilerimizi her alanda geliştirmek istiyoruz. TİKA, Lübnan'da uzun süredir faaliyet gösteriyor. TİKA, bugüne kadar 80'e yakın proje yaptı. Bu projelere devam edeceğiz. Mübarek Ramazan'ın Lübnan'a ve tüm bölgeye barış ve esenlik getirmesini temenni ediyorum" diye konuştu. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Erciyes Mardin Beyrut Lübnan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? Lilak ne zaman işlem görecek? Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı ne zaman 2024? En az atama yapılacak branşlar! Öğretmen atamalarında en az hangi branşlar atanacak? Temmuz'da asgari ücrete zam var mı? 2024 Temmuz ayında asgari ücrete zam gelecek mi, artacak mı? 8 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 8 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Aziz Yıldırım aday mı? Fenerbahçe başkanlığına Aziz Yıldırım aday olacak mı? 8 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 8 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 8 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 8 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 8 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 8 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 8 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 8 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title