Haberler

Tesadüfün Böylesi

Trabzon'da aynı mahallede doğan, aynı ilkokuldan mezun olan, aynı gerekçelerle Politikaya atılıp belediye Başkan'ı seçilen iki isim ortak hikayeleri kapsamında İngiltere'de bir araya geldi.

Trabzon'da aynı mahallede doğan, aynı ilkokuldan mezun olan, aynı gerekçelerle Politikaya atılıp belediye Başkan'ı seçilen iki isim ortak hikayeleri kapsamında İngiltere'de bir araya geldi.

İngiltere'nin başkenti Londra'nın St. Albans ilçesinin belediye Başkan'ı Salih Gaygusuz, mevkidaşı İstanbul Beylikdüzü Belediye Başkan'ı Ekrem İmamoğlu'na, bu kentte kaleme alınan dünyanın ilk yazılı anayasası olan Magna Carta'nın bir kopyasını hediye etti. İki Karadenizliler Başkan'ın görüşmesinde fındık ve pestil ikramı da dikkat çekti.

Salih Gaygusuz İngiltere'de geçen dönem yapılan yerel seçimlerde Londra'nın St.Albans kentinden belediye Başkan'ı seçilmeyi başardı. Türk nüfusunun yok denecek kadar az olduğu kent, İngiltere'nin ilk katedrali ve bu katedralde kaleme alınan dünyanın ilk yazılı Anayasası olan Magna Carta ile tanınıyor. Salih Gaygusuz'un ailesi Gümüşhane kökenli olsa da o Trabzon'un Pazarkapı mahallesinde doğup büyümüş bir isim. Tıpkı İstanbul Beylikdüzü belediye Başkan'ı Ekrem İmamoğlu gibi. İmamoğlu da, Türkiye'de yapılan mahalli seçimlerde çarpıcı bir başarıya imza attı ve İstanbul'un 39 ilçesi içinde, yönetimi değişen tek ilçe Beylikdüzü oldu.

Trabzon'da aynı mahallede doğan, aynı ilkokulu bitiren bu iki ismin ilginçtir, belediye Başkan'ı seçilmelerine giden yol da ortak. İki isim de bölgelerindeki yerel yöneticilerin, belediyecilik faaliyetlerinden memnun kalmayınca bu işe soyunmuş. Bu ortak ve tesadüfi benzerliklerle dolu başarı hikayesi bu iki ismi İngiltere'de St. Albans'da bir araya getirdi. Aynı mahallenin çocuğu İki belediye Başkan'ı, St. Albans sokaklarında dolaştı biraz Trabzon'u, biraz Türkiye'yi daha çok da kentleri arasında Nasıl işbirlikleri yapabileceklerini değerlendirdi.

St. Albans'ın 472 belediye Başkan'ı içinde ilk yabancı uyruklu Başkan'ı olan Salih Gaygusuz, Ekrem İmamoğlu'na kentin simgesi dünyanın ilk yazılı anayasası Magna Carta'nın kopyasını hediye etti. İmamoğlu da, bu tarihi kente İstanbul'un yeni ilçelerinden biri sayılan Beylikdüzü'nü simgeleyen hediyeler sundu. İki farklı ülkede belediye başkanlığı yapan iki Trabzonlu'nun buluşması fındık ve pestil ikramıyla son buldu.

(Tür: Dış)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ekrem İmamoğlu İstanbul Trabzon Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title