Haberler

Teröre Karşı Türk Mutfağını Dünyaya Tanıtalım"

Tüm Restoranlar Lokantalar ve Tedarikçiler Derneği (TÜRES) Genel Başkanı Ramazan Bingöl, Türk mutfağı ile lezzet mekanlarının, dünyanın 200 ülkesine tanıtılması için iş birliğine ve ellerini taşın altına koymaya hazır olduklarını bildirdi.

Tüm Restoranlar Lokantalar ve Tedarikçiler Derneği (TÜRES) Genel Başkanı Ramazan Bingöl, Türk mutfağı ile lezzet mekanlarının, dünyanın 200 ülkesine tanıtılması için iş birliğine ve ellerini taşın altına koymaya hazır olduklarını bildirdi.

Bingöl, yaptığı yazılı açıklamada, İstanbul'da bir gece kulübüne düzenlenen terör saldırısının, lokanta, restoran, otel, tatil köyleri ve turizm tesisleri gibi mekanları olumsuz etkilemesinin önüne geçilmesi için sektör temsilcileriyle hükümete, "Teröre karşı Türk mutfağını tüm dünyaya tanıtmak için kampanyalar düzenleyelim, dünya lezzet turizmindeki payımızı yükseltmek için el ele verelim." çağrısı yaptı.

"Hayatı durduralım" diyenlere, "Hayatı bereketlendirelim, dostluğu çoğaltalım" karşılığını veren Bingöl, "Reina'ya karşı gerçekleştirilen terör saldırısının, lokanta, restoran, otel, tatil köyleri, turizm tesisleri ve benzeri mekanları olumsuz etkileyeceğine dair yorumlar ve haberler yayınlanıyor. Evet, böyle bir tehlike var. Ancak biz bunun etkilerini azaltabiliriz, bize karşı oluşturulmaya çalışılan turizm merkezli krizi lehimize çevirebiliriz." değerlendirmesinde bulundu.

"Teröre karşı birlikte duralım" çağrısında bulunan Bingöl, Türk mutfağını dünyaya tanıtmak için kampanyalar düzenlenmesi gerektiği görüşünü ifade etti.

Türk mutfağının, dünya lezzet turizmindeki payını yükseltmesi için sektörün paydaşları ve öncülerinin el ele vermesi gerektiğini vurgulayan Bingöl, "TÜRES olarak Türk mutfağını ve lezzet mekanlarını dünyanın 200 ülkesine tanıtmak için iş birliğine ve elimizi taşın altına koymaya hazırız. El ele verirsek, düşmanlarımızın değil bizim dediğimiz olur." değerlendirmesini yaptı.

Türk mutfağının dünyaya tanıtılması için hükümetle meslek odalarının öncülük yapmasının önemine işaret eden Bingöl, şunları kaydetti:

"Hükümet, teröre karşı Türk mutfağının dünyaya tanıtılması için öncülük yapsın. Dışişleri Bakanlığımız, Kültür ve Turizm Bakanlığımız, Avrupa Birliği Bakanlığı ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlıklarımız bu amaçla ortak bir komisyon kurabilir. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile İstanbul Ticaret Odası gibi kuruluşlar da sürece dahil olarak, öncü olsun. Terör bizi, hayatı, Türkiye'yi durdurmak istiyor. Kimse onların değirmenine su taşımasın. Aksine, hayatı bereketlendirelim, yaşamı çoğaltalım, dostluğu çoğaltalım."

Kaynak: AA / Güncel

Ramazan Bingöl Türkiye Politika Güncel Haberler

Refah'ta Hamas'tan İsrail ordusuna pusu: 8 ölü

Refah'ta Hamas'tan İsrail ordusuna pusu: 8 ölü

Düzce, Sakarya ve Sinop'ta denize girişler yasaklandı

Düzce, Sakarya ve Sinop'ta denize girişler yasaklandı

Arda Güler yolu gösterdi! Bir Türk daha Real Madrid'e gidiyor

Arda Güler yolu gösterdi! Bir Türk daha Real Madrid'e gidiyor

Bakmadan Geçme

Kırıkkale Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Kırıkkale Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Kırklareli Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Kırklareli Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Kırşehir Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Kırşehir Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Kars Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Kars Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Karaman Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Karaman Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Karabük Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Karabük Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Isparta Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Isparta Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Iğdır Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Iğdır Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Hakkâri Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Hakkâri Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Hatay Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Hatay Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! İtalya-Arnavutluk maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SONUCU! İtalya-Arnavutluk maçı ne oldu? İtalya-Arnavutluk maçı CANLI izle! (EURO 2024) İtalya-Arnavutluk EURO 2024 maçını hangi kanal veriyor, şifresiz nereden izlenir? TRT 1 canlı maç izle! İtalya-Arnavutluk CANLI izle! TRT HD kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! İspanya - Macaristan maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) İspanya - Macaristan maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Gümüşhane Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? 16 Haziran Pazar Gümüşhane Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti!
MHP'li Büyükataman: Normalleşme tiyatrosunun MHP'ye ve devlete operasyon olduğu açığa çıktı

MHP'li Büyükataman: Normalleşme tiyatrosunun MHP'ye ve devlete operasyon olduğu açığa çıktı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title