Haberler

"Telekulak" Komisyonu İş Başı Yapmaya Hazırlanıyor

Meclis'te yasadışı dinlemeler için kurulan "Telekulak" Komisyonu bu hafta iş başı yapacak.

Meclis'te yasadışı dinlemeler için kurulan "Telekulak" Komisyonu bu hafta iş başı yapacak. AK Parti, CHP, MHP ve BDP'nin komisyonda görev alacak milletvekillerinin isimlerini bu hafta bildirmesiyle birlikte "Telekulak" Komisyonu'nun çalışmalarına başlaması bekleniyor.

-Telekulak Komisyonu'nda görev alacak 17 milletvekili yasa dışı dinlemelerin peşine düşerek haberleşme özgürlüğüne ve özel hayatın gizliliğine yönelik ihlallerin tespiti ve önlenmesine ilişkin tedbirlerin belirlenmesi için çalışacak.

ANKARA Türkiye Kadın Girişimciler Derneği toplumsal cinsiyete duyarlı bütçeleme hakkında bir sunum yapacak. Ayrıca Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı, Kadın Emeği ve İstihdamı Girişimi Platformu, TOBB Kadın Girişimciler Kurulu toplumsal cinsiyete duyarlı bütçeleme hakkında sunumda bulunacak.

Komisyonun 13 Şubat Çarşamba günü yapacağı toplantıda ise Türk Kadınlar Birliği Derneği Başkanı Sema Kendirci, Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu Başkanı Canan Güllü ve Türkiye Ekonomi Poiltikaları Vakfı Temsilcisi Ülker Şener Türkiye'de kadın istihdamının genel durumu, bu alanda karşılaşılan sorunlar, kadın istihdamının arttırılmasının önündeki engeller ve bu engellerin ortadan kaldırılmasına yönelik mevzuatta yapılabilecek değişiklikler de dahil çözüm önerileri, bu alanda gerçekleştirdikleri faaliyet ve yürüttükleri projeler konulu sunum yapacaklar.

-ELEKTRİK PİYASASI KANUNU TASARISI-

Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu 12 Şubat Salı günkü toplantısında; Elektrik Piyasası Kanunu Tasarısı, Elektrik Piyasası Kanunu ve Türkiye Radyo-Televizyon Kurumu Gelirleri Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi, Türkiye Radyo Televizyon Kurumu Gelirler Kanunu ve Elektrik Piyasası Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi, Elektrik Piyasası Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, Elektrik Piyasası Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi, Elektrik Piyasası Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifini görüşecek.

12 Şubat Salı günü toplanacak olan Plan ve Bütçe Komisyonu'nda Sağlık Bakanlığınca Kamu Özel İşbirliği Modeli ile Tesis Yaptırılması, Yenilenmesi ve Hizmet Alınması Hakkında Kanun Tasarısı görüşmelerine devam edilecek. - Ankara

Kaynak: ANKA / Güncel

Ak Parti Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title