Haberler

Tekirdağ'da Dünya Gümrük Günü Kutlandı

Tekirdağ'da, 26 Ocak Dünya Gümrük Günü düzenlenen törenle kutlandı.

Tekirdağ'da, 26 Ocak Dünya Gümrük Günü düzenlenen törenle kutlandı.

Tekirdağ Valiliği önündeki etkinlik, Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasıyla başladı.

Batı Marmara Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Abdullah Özgür, törende yaptığı konuşmada, Gümrük İşbirliği Konseyinin ilk toplantısını yaptığı 26 Ocak 1953 yılından itibaren bugünün Dünya Gümrük Günü olarak kutlandığını söyledi.

Özgür, uluslararası ticaretin geliştirilmesinde ve engellerin kaldırılmasında Dünya Gümrük Örgütünün önemli görevler üstlendiğini ifade ederek, "Dünya gümrüklerinde hem yolcu işlemleri hemde uluslararası eşya hareketine ilişkin iş ve işlem süreçleri birlikte yürütülmektedir. Bu anlamda iş süreçlerinde kesinlik ve tahmin edilebilirliğinin sağlanması hedeflenmektedir. Gelişen iş birlikleriyle ticaret ve iş akışı farkındalığının artması işleri hızlandıracak ve maliyeti düşürecektir." dedi.

Gümrük idarelerinin güvenli iş ortamı oluşturmak için 24 saat esasına göre özveriyle çalıştığını belirten Özgür, gümrük hizmeti iş akış sürecinde tüm tarafların destekçisi olduklarını aktardı.

Törene gümrük yetkilileri katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Dünya Gümrük Günü Tekirdağ Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title