Haberler

TBMM Genel Kurulu

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, "Başta Başbakanımız olmak üzere bütün bakanlar, aklın, vicdanın, uluslararası hukukun kabul edeceği bir çözüm önerisi veya modeli varsa terör sorununun çözüme kavuşması yönünde tüm imkanları seferber etmek"...

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, "Başta Başbakanımız olmak üzere bütün bakanlar, aklın, vicdanın, uluslararası hukukun kabul edeceği bir çözüm önerisi veya modeli varsa terör sorununun çözüme kavuşması yönünde tüm imkanları seferber etmek dışında gayeyle hareket etmemektedir" dedi.

TBMM Genel Kurulu'nda 5 uluslararası anlaşmanın onaylanmasının uygun bulunduğuna dair kanun tasarıları kabul edildi.

Libya ile askeri işbirliği öngören anlaşmaya ilişkin tasarı üzerinde söz alan CHP İstanbul Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu, Libya'da yönetimin değişmesine rağmen bu ülkede iş yapan Türk müteahhitlerin sorunlarının devam ettiğini söyledi.

Çok sayıda ülkenin Libya'dan alacaklarını aldığını ifade eden Aslanoğlu, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan dışında hiçbir bakanın müteahhitlerin sorunlarıyla ilgilenmediğini belirtti. Aslanoğlu, "Müteahhitlerin zor durumda kalacak. ondan sonra işbirliği...Böyle işbirliği olmaz" dedi.

MHP Iğdır Milletvekili Sinan Oğan da tasarıyı desteklediklerini, ancak hükümetin Libya politikasını desteklemediklerini ifade etti. Libya'da yönetimin değişmesi için bu ülkeye 300 milyon dolar gönderildiğini anlatan Oğan, Türk şirketlerinin hakkının korunmadığını savundu.

Eleştirileri hükümet adına yanıtlayan Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ise Türkiye'nin uluslararası toplumun saygın bir üyesi olarak dış politikasını belirlediğini söyledi. Kılıç, dış politikada atılan adımların milletin menfaatlerini korumaya yönelik olduğunu vurguladı.

MHP'li Oğan, İmralı ile yürütülen görüşme sürecini de eleştirdi.

Eleştiriyi yanıtlayan Bakan Kılıç, Oğan'ın ithamlarını reddetti.

Hükümetin, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin ve milletin yüksek menfaatleriyle bağdaşmayan bir çizginin takipçisi olmadığının altını çizen Kılıç, "Başta Başbakanımız olmak üzere bütün bakanlar aklın, vicdanın, uluslararası hukukun kabul edeceği bir çözüm önerisi veya modeli varsa, terör sorununun çözüme kavuşması yönünde tüm imkanları seferber etmek dışında bir gayeyle hareket etmemektedir" diye konuştu.

Genel Kurul'da, Türkiye ile Libya Arasında Askeri Eğitim İş Birliği Mutabakat Muhtırasının Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Tasarısı, Türkiye ile Sırbistan Arasında Başta Terörizm ve Örgütlü Suçlar Olmak Üzere Ağır Suçlarla Mücadelede İşbirliği Anlaşmasının Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Tasarısı, Türkiye ile Sırbistan Arasında Çevre Alanında İşbirliği Anlaşmasının Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Tasarısı, Türkiye ile Sırbistan Arasında Tarımsal İşbirliği Konulu Mutabakat Zaptının Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Tasarısı ile Uluslararası Bitki Koruma Sözleşmesine Katılmamızın Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Tasarısı kabul edildi.

TBMM Başkanvekili Mehmet Sağlam, tasarıların kabul edilmesinin ardından, çalışma süresinin dolduğunu belirterek, yarın saat 14.00'te toplanmak üzere birleşimi kapattı.

Muhabir: Ali Hakan Der

Yayıncı: Sefa Salantur - TBMM

Kaynak: AA / Güncel

Ferit Mevlüt Aslanoğlu Sinan Oğan Libya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title