Haberler

'Tatlı Dil, Güler Yüz' ile Dolandırdılar

Ankara'nın Elmadağ İlçesi'nde yaşayan 66 yaşındaki emekli Yaşar Benli, hediye kazandığını belirterek kendisini 840 lira dolandırıp, evrak imzalattıklarını öne sürdüğü kişilerden şikayetçi oldu.

Ankara'nın Elmadağ İlçesi'nde yaşayan 66 yaşındaki emekli Yaşar Benli, hediye kazandığını belirterek kendisini 840 lira dolandırıp, evrak imzalattıklarını öne sürdüğü kişilerden şikayetçi oldu. Benli, kendisini dolandıranların takım elbiseli, tatlı dil ve güler yüzlü olduklarını söyledi.

Elmadağ'ın Hasanoğlan Mahallesi'nde yaşayan işçi emeklisi Yaşar Benli, dolandırıcıların kurbanı olduğunu ifade ederek polise başvurdu. 18 Mart'ta evinin önündeki karları temizlerken, takım elbiseli ve 30 yaşlarında bir kişinin kendisini aradığını anlayan Benli, "Aradığınız kişi benim"dedi.

"HEDİYELER KAZANDINIZ"

Benli, bu aşamadan sonra yaşananları şöyle anlattı:

"Gelen kişinin elindeki kağıtta benimle ilgili bilgiler vardı. Bana Ankara'da yaptığım bir alışveriş mağazasından hediye çekilişi sonrasında hediyeler kazandığımı ve hediyelerimi teslim etmeye geldiklerini söyledi. Ben de meraklanınca telefonla 'mağaza yetkililerini de çağırıyorum' dedi. Bir süre sonra 34 VV0 338 plakalı bir otomobil ile 2 erkek daha geldi. Bana, 'amca, emeklilere destek için ikramiyeli çekilişler düzenliyoruz. Bu çekilişte bir elektrikli süpürge ve iki kol saati kazanmışsınız. Hediyelerini getirdik' diyerek teslim ettiler. Daha sonra mağzalarının beyaz eşya promosyon düzenlediklerini anlatarak buzdolabı, çamaşır makinası, bulaşık makinası ve LCD televizyon kampanyasının tamamının bin 600 lira olduğunu, bu kampanyaya katılmam için peşinat olarak 840 lira kapora ile katılabileceğimi söylediler. Evlenecek oğlum olduğu için fiyatlar çok cazip geldi. Ben de kabul ettim. Kredi kartından bu insanlara istedikleri parayı çekerek teslim ettim ve bir takım evraklar imzaladım. Parayı alanlar bir yerlere telefon ettikten sonra, 'amca, beyaz eşyaların bu akşam saat 20.00'ye kadar evinize teslim edilecek' dedikten sonra geldikleri araçlarına binerek gittiler. Akşama kadar eşyalar gelmeyince dolandırıldığımı anladım."

"TATLI DİL, GÜLER YÜZ"

Okuma ve yazması olmadığını söyleyen Yaşar Benli, tatlı dil ve güler yüzlü dolandırıcılara kandığını belirterek, "Zaten 750 lira emekli maaşı alıp, eşim ve iki çocuğumla birlikte bir torunumu geçindirmeye çalışıyorum. Dolandırıcılara bir takım da evraklar imzaladım. Bakalım sonuçta daha neler çıkacak, kara kara düşünmeye başladım. Tatlı dille, güler yüzle insanların gözünün içine bakarak dolandırıyorlar. Ben kandım, sakın bu insanlara kanmayın" dedi.

EMEKLİ POLİSİ DE DOLANDIRDILAR

Benli, kendisini dolandırdığını öne sürdüğü kişilerden şikayetçi olurken, Elmadağ polisi ise, bu tür dolandırıcılık şikayeti ilei 50'ye yakın kişinin başvurduğunu, aynı mahalledeki emekli bir polisin de bu yöntemle dolandırıldığını belirtti. Polis, dolandırıcıların yakalanması için çalışmalarını sürdürüyor. - Ankara / Elmadağ

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hasanoğlan Elmadağ Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title