Haberler

Steınmeıer: "Avrupa'da Silahlanma Yarışı İstemiyoruz"

Almanya Dışişleri Bakanı Frank-walter Steinmeier, ABD'nin Doğu Avrupa'da Kurmak İstediği Füze Savunma Sistemlerini Eleştirerek, Avrupa'da Yeni Bir Silahlanma Yarışı İstemediklerini Belirtti.

Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier, ABD'nin Doğu Avrupa'da kurmak istediği füze savunma sistemlerini eleştirerek, Avrupa'da yeni bir silahlanma yarışı istemediklerini belirtti.

Steinmeier, Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung gazetesi için yazdığı makalede, ABD'nin, henüz geliştirilmemiş olmasına rağmen, İran'ın uzun menzilli füzelerine karşı önlem almak istemesini anlayışla karşıladığını kaydetmekle beraber, "güvenliğin yeni bir güvensizlik ortamı yaratma pahasına sağlanmamasını" istedi.

Alman Bakan, "Füze savunma sistemi, yeni bir silahlanma yarışı için gerekçe olmamalı. Büyük ölçüde geliştirilmiş bir askeri savunma sistemi bile yüzde yüz güvenlik sağlayamaz. Bu nedenle bizim en büyük önceliğimiz silahlanma değil, silahsızlanma olacaktır. Avrupa'da yeni bir silahlanma yarışı istemiyoruz" görüşünü dile getirdi.

Steinmeier, Washington ve Moskova'ya da, Soğuk Savaş dönemindeki duygu ve düşüncelere kapılmamaları uyarısında bulundu. Steinmeier, sürekli bir barışın askeri caydırıcılıkla değil, işbirliğiyle sağlanabileceğini ifade etti.

Steinmeier, İran'a da çağrıda bulunarak, nükleer silah ve uzun menzilli füze yapımından vazgeçmesini istedi ve bunun taraflar arasında güven ve güvenlik yaratacağını kaydetti.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title