Haberler

Bakan Akar: "(Ukrayna'dan tahliyeler) için gemi dahil her türlü desteği sağlayabileceğimizi başlangıçtan itibaren ifade ettik"

Güncelleme:

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Savunma sanayinde elde ettiğimiz kazanımların Kayseri Uçak ve Motor Fabrikasının, Nuri Demirağ'ın, Vecihi Hürkuş'un uçak fabrikalarının, Nuri Killigil'in milli silah fabrikasının ve Devrim otomobillerinin akıbeti gibi olmasına bir daha asla müsaade etmeyeceğiz.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Savunma sanayinde elde ettiğimiz kazanımların Kayseri Uçak ve Motor Fabrikasının, Nuri Demirağ'ın, Vecihi Hürkuş'un uçak fabrikalarının, Nuri Killigil'in milli silah fabrikasının ve Devrim otomobillerinin akıbeti gibi olmasına bir daha asla müsaade etmeyeceğiz." dedi.

Akar, beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Musa Avsever, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ve Bakan Yardımcısı Muhsin Dere ile "Kayseri Uçak Fabrikası" kitabının 2. Hava Bakım Fabrika Müdürlüğünde düzenlenen tanıtım etkinliğine katıldı.

Etkinlikte bir konuşma yapan Akar, sanayiden ticarete, turizmden eğitime birçok alanda öncü olan Kayseri'nin, kültür ve bilim dünyasına bir eser daha kazandırmasından duyduğu memnuniyeti ifade etti.

"Kayseri Uçak Fabrikası" kitabının ortaya çıkmasında emeği geçenleri kutlayan Akar, "Şehirlerin ruhunu yansıtan, şehirlerle özdeş hale gelen önemli semboller vardır. 2'nci Hava Bakım Fabrikamız da Kayseri'mizle özdeşleşen sembollerden biridir. Ülkemizin ve Kayseri'mizin yüz akı olan fabrikamız tarihinden gelen tecrübeyle, savunma ve havacılık sanayimizin öncü ve köklü bir kuruluşu olarak faaliyetlerini başarıyla sürdürmekte, kalifiye personeli, çalışmaları ve imkan ve kabiliyetleri ile yerli ve milli savunma sanayi hedeflerimize ulaşmamıza büyük katkı sağlamaktadır." dedi.

AİRBUS ile yapılan anlaşmayla savunma sanayisine ek yetenekler kazandırıldığını dile getiren Akar, "A400M projesi ile Hava Kuvvetlerimizin ve askeri fabrikalarımızın ulaştırma uçaklarında sahip olduğu bakım yeteneği daha da artmıştır. Yakın zamanda 2'nci A400M uçağının retrofit işlemleri 'sıfır hata' ile gerçekleştirilmiştir." diye konuştu.

Kayseri'nin havacılık sektöründe köklü bir tecrübeye sahip olduğunu vurgulayan Akar, şunları söyledi:

"1926'da Tayyare ve Motor Türk AŞ (TOMTAŞ) adıyla kurulan fabrikamız, 1928-1941 yılları arasında ürettiği uçaklarla dönemin en iyi havacılık fabrikalarından biri olmuştur. TOMTAŞ'ın faaliyetleri maalesef birtakım sebeplerden dolayı akamete uğramış ve TOMTAŞ, havacılık tarihimizde acı bir hatıra olarak kalmıştır. TOMTAŞ'ın hüzünlü hikayesini anlatan ve bugün tanıtımı yapılan eser de yakın tarihimize ışık tutması, neleri başardığımız ve başarabileceğimizi göstermesi açısından tarihe düşülmüş bir not, gelecek nesiller için de önemli bir miras niteliğindedir. Eserin, alanında en derli toplu bilgileri akademik disiplin içerisinde sunması açısından da ayrıca önemli olduğunu değerlendiriyorum."

"Tarihten ilham ve ibret almayanlar..."

Geçmişten bugüne ulaşan toplumların hafızalarını koruyabildikleri oranda geleceğe uzanabileceğini dile getiren Akar, tarihten ilham ve ibret almayanların ise geleceğe güvenle ilerleyemeyeceğini söyledi.

Akar, şunları kaydetti:

"Bu bilinçle, savunma sanayinde elde ettiğimiz kazanımların Kayseri Uçak ve Motor Fabrikasının, Nuri Demirağ'ın, Vecihi Hürkuş'un uçak fabrikalarının, Nuri Killigil'in milli silah fabrikasının ve Devrim otomobillerinin akıbeti gibi olmasına bir daha asla müsaade etmeyeceğiz. Sayın Cumhurbaşkanı'mızın liderliği, destek ve teşvikleriyle yüzde 80'ler seviyesine ulaşan yerlilik ve millilik oranımızı kamu ve vakıf şirketlerimiz, özel sektör ve üniversitelerimizle birlikte omuz omuza, ciddiyet, samimiyet, diyalog ve koordinasyon içerisinde ve yüksek bir motivasyonla çalışarak çok daha ileri seviyelere taşıyacağımıza gönülden inanıyorum. Savunma sanayimizde bu adımları atarken, mevcut F-16 savaş uçaklarımızın ve muharip gemilerimizin de modernize edilmesi için gerekli çalışmaları sürdürmekteyiz."

"Gözyaşlarının hesabını sorduk, sormaya devam edeceğiz"

Türk Silahlı Kuvvetlerinin elde ettiği tüm başarılarda en büyük payın, aziz şehitlere ve kahraman gazilere ait olduğunu belirten Akar, "Onların kahramanlık ve fedakarlıkları asla unutulmayacak, nesiller boyu minnet ve şükranla anılacaktır." diye konuştu.

Şehitlere, kahraman gazilere ve değerli ailelerine daima minnettar olduklarını ifade eden Akar, "Biz büyük bir aile olarak sizlerle kederde ve kıvançta bir ve beraberiz. Ancak ne yaparsak yapalım fedakarlıklarınıza olan borcumuzu ödeyemeyeceğimizin de farkındayız. Biliniz ki aziz şehitlerimizin ve kahraman gazilerimizin tek damla kanını bugüne kadar yerde bırakmadık, bundan sonra da bırakmayacağız, sevdiklerinin, sizlerin gözyaşlarının hesabını sorduk, sormaya devam edeceğiz." dedi.

Törenin sonunda Bakan Akar, beraberindeki TSK komuta kademesi ile 2. Hava Bakım Fabrika Müdürlüğünün yemekhanesine geçerek şehit aileleri, gaziler, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, işçiler ve askerlerle iftar yaptı.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki! Cuma namazı kaçta bitiyor? Cuma namazı ne zaman biter, saat kaçta bitiyor? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY maçı ne zaman? #9917 Maç saat kaçta, hangi kanalda? Survivor Nefise kaza mı geçirdi, ne oldu? Survivor Nefise'nin son durumu ne? 23 Nisan'daki Dilan Polat gösterisine soruşturma başlatıldı mı? Dilan Polat taklidi için bakanlık harekete geçti!
title